Anasayfa

14-03-2023
Miçotakis: 'Gerginliğin azaldığı bir süreci yaşıyoruz'
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye'deki depremler ve Yunanistan'daki tren kazasının ardından iki ülke ilişkilerinde gerginliğin azaldığı bir dönemin yaşandığını söyledi.
14 Mart 2023 Salı

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye'deki depremler ve Yunanistan'daki tren kazasının ardından iki ülke ilişkilerinde gerginliğin azaldığı bir dönemin yaşandığını söyledi.

Başbakan Miçotakis, Türkiye'de yaşanan deprem felaketi ve Yunanistan'da meydana gelen, ülke tarihinin en ağır tren kazasının ardından, karşılıklı dayanışma ruhu ile iki komşu ülke arasındaki ilişkilerde yumuşama yaşandığını dile getirdi.

Kıbrıslı mevkidaşı Nikos Hristodulidis ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Miçotakis, iki ülke arasındaki ilişkilerle ilglili olarak, "Kabul edilemez provokasyonlarla dolu uzun bir dönemin, saldırgan bir tutumun olduğu uzun bir dönemin ardından bugün gerginliğin azaldığı bir süreci yaşıyoruz. Gerginliğin azaldığı, olumlu tavırların ve olumlu davranışların sergilendiği bir dönem." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından Yunan halkında, depremzedelerin acısını paylaşma duygusu oluştuğunu ve Türkiye'nin tavrı ile de iki ülke arasında, karşılıklı olarak "odak noktalarında bir kayma" yaşandığını belirten Başbakan Miçotakis, "Ölümcül deprem halklarımızı insani boyutta birbirine yakınlaştırdı." dedi.


Haberler


Maronya – Şapçı Belediyesinde üç plaj erişilebilir hale getirildi

Benzin yeniden 2 euroya yaklaştı

Özgür Ferhat’tan tütün üreticileri için meclis girişimi

Gümülcineli Hasan, ODTÜ Fizik Bölümünden “Onur Öğrencisi” olarak mezun oldu

Şiddetli yağmur ve serin hava geliyor

Başkonsolos Aykut Ünal’dan İskeçe Müftülüğüne nezaket ziyareti

Başbakan Miçotakis, Portekiz Başbakanı Montenegro ile görüştü

Yunanistan’da gümrük memurları iş bırakma eylemine hazırlanıyor

Halit Habipoğlu: “Amaç Türk azınlık okul sisteminin tasfiye edilmesi”

İTB Gençlik Buluşmalarının konuğu İbrahim Baltalı

Aşırı sıcaklar nedeniyle açık alan çalışmaları kısıtlandı

Yunanistan yeni hava savunma sistemleri alıyor