Anasayfa

14-03-2023
Miçotakis: 'Gerginliğin azaldığı bir süreci yaşıyoruz'
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye'deki depremler ve Yunanistan'daki tren kazasının ardından iki ülke ilişkilerinde gerginliğin azaldığı bir dönemin yaşandığını söyledi.
14 Mart 2023 Salı

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye'deki depremler ve Yunanistan'daki tren kazasının ardından iki ülke ilişkilerinde gerginliğin azaldığı bir dönemin yaşandığını söyledi.

Başbakan Miçotakis, Türkiye'de yaşanan deprem felaketi ve Yunanistan'da meydana gelen, ülke tarihinin en ağır tren kazasının ardından, karşılıklı dayanışma ruhu ile iki komşu ülke arasındaki ilişkilerde yumuşama yaşandığını dile getirdi.

Kıbrıslı mevkidaşı Nikos Hristodulidis ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Miçotakis, iki ülke arasındaki ilişkilerle ilglili olarak, "Kabul edilemez provokasyonlarla dolu uzun bir dönemin, saldırgan bir tutumun olduğu uzun bir dönemin ardından bugün gerginliğin azaldığı bir süreci yaşıyoruz. Gerginliğin azaldığı, olumlu tavırların ve olumlu davranışların sergilendiği bir dönem." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından Yunan halkında, depremzedelerin acısını paylaşma duygusu oluştuğunu ve Türkiye'nin tavrı ile de iki ülke arasında, karşılıklı olarak "odak noktalarında bir kayma" yaşandığını belirten Başbakan Miçotakis, "Ölümcül deprem halklarımızı insani boyutta birbirine yakınlaştırdı." dedi.


Haberler


BM: İsrail saldırıları sonucu Gazze’de ekili alanların yüzde 87’si zarar gördü

Grevdeki doktorlar Sağlık Bakanlığı önünde gösteri düzenledi

Latinopulu’dan New York’a Müslüman belediye başkanı yorumu: “Batı için kara bir gün”

Yunanistan Belediyeler Birliği Kongresi Dedeağaç’ta yapıldı

Mustafa Kemal Atatürk Gümülcine’de anılacak

Hafta sonu yağış geliyor

Selanik’teki Atatürk Evi 10 Kasım’a hazır

Yeni kimliklerde randevu krizi

GTGB’de ‘Yaratıcı Çocuk’ etkinliği

ABTTF’den Yunanistan’a “çifte standart” tepkisi

Danışma Kurulu heyeti YTB Başkanı Turus’u ziyaret etti

Danışma Kurulu heyeti Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü