Anasayfa

15-03-2023
ABD, Dedeağaç - Bulgaristan demiryolu hattının modernizasyonunu istiyor
Batı Trakya'daki demiryollarının düzenli çalışmaması nedeniyle Dedeağaç Limanı'nda büyük miktarda askeri malzemenin biriktiği belirtildi.
15 Mart 2023 Çarşamba

Batı Trakya'daki demiryollarının düzenli çalışmaması nedeniyle Dedeağaç Limanı'nda büyük miktarda askeri malzemenin biriktiği belirtildi. Dedeağaç - Ormenio - Bulgaristan hattının modernizasyonu nedeniyle hattın kapalı kalmasının, NATO ve özellikle ABD'yi endişelendirdiği ifade edildi.

Basında yer alan haberlerde, söz konusu endişeyi ABD eski Büyükelçisi Jeffrey Pyatt'ın da duyduğu hatırlatıldı.
ABD'li yetkililerin Yunanistan hükümetinden Pire Limanı'na bağlanan tüm tren hatlarının faaliyette olması talebinde bulunduğu, bu hatların içinde Atina - Selanik, Selanik - İskeçe ve İskeçe - Dedeağaç hatlarının da yer aldığı ifade edildi.

ABD'li yetkililer özellikle Dedeağaç Limanı'nda biriken askeri araç ve mühimmatın teslim yerine ulaşması için tren hatlarının hızlı bir şekilde yeniden faaliyete geçmesi gerektiğini vurguladılar.

Bu arada, Dedeağaç Liman Müdürü Konstandinos Hacimihail de yaptığı paylaşımla, Meriç ilindeki demiryolu ağının acilen faaliyete geçmesi gerektiğini belirtti. Hacimihail, Dedeağaç'tan doğu ve kuzey Avrupa'ya seferlerin başlamasını talep etti. Liman Müdürü, çalışmayan demiryolunun bölgedeki karayollarında ve Dedeağaç Limanı'nda sıkışıklığa neden olduğunu ifade etti.

Haberler


İTB Resim Sergisi’ne yoğun ilgi

Karistianu: “Hareketimizi yalnızca resmi açıklamalar temsil eder”

Sumud Filosu’ndaki Yunan aktivistler Atina’da

Türkiye Dışişleri Bakanlığından 17 Kasım terör örgütü liderinin serbest bırakılmasına tepki

Başkonsolos Ünal, Hemetli köyünü ziyaret etti

Telefon dinlemeleri için araştırma komisyonuna YDP engeli

TOÇEK “Bin Nefes Bir Ses” festivalinde

Peti Perka: “İsrail’e karşı hükümetleri yalnız halk baskısı durdurabilir”

Dedeağaç – Kumçiftliği – Çirmen seferleri durduruluyor

Eyaletin altı aylık turizm tanıtım programı tamamlandı

Maria Karistianu partisini açıkladı: “Demokrasi için Umut”

GTGB yönetiminden Başkonsolos Ünal’a ziyaret