Anasayfa

16-03-2023
MRB anketinde YDP - SİRİZA arasındaki fark yüzde 3'ün altında
MRB kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan ankette, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi ile ana muhalefet partisi SİRİZA arasındaki farkın daha da azaldığı ortaya çıktı. İki parti arasındaki farkın yüzde 3'ün altına düştüğü görüldü.
16 Mart 2023 Perşembe

MRB kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan ankette, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi ile ana muhalefet partisi SİRİZA arasındaki farkın daha da azaldığı ortaya çıktı. İki parti arasındaki farkın yüzde 3'ün altına düştüğü görüldü.

Yunanistan'ı sarsan tren kazası sonrasında YDP'de başlayan düşüş devam ediyor. Aynı şirketin bir önceki anketinde yüzde 30,2 alan YDP, son ankette 2,8 puan geriledi.

Aynı anket sonucuna göre PASOK kan kaybetmeye devam ederken, MERA 25 yükselişe geçti. Ankette kararsızların oranı ise yüzde 17,4 olarak açıklandı.

Anket sonuçlarına göre YDP yüzde 27,4, SİRİZA yüzde 24,5 oranında oy alırken, iki parti arasındaki fark yüzde 2,9'a düştü.

MRB şirketinin anketinde şu sonuçlar ortaya çıktı:
YDP: yüzde 27,4
SİRİZA: yüzde 24,5
PASOK: yüzde 9
KKE: yüzde 5,1
Yunan Çözümü Partisi: yüzde 4,5
MERA 25 Partisi: 3,9

"En iyi başbakan kim olur?" sorusuna ise ankete katılanların yüzde 33,8'i Kiriakos Miçotakis, yüzde 29,3'ü ise Aleksis Çipras yanıtını verdi.

Haberler


Düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı: 1 kişi öldü, 25 kişi kayıp

Özgür Ferhat’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya tepki

ABTTF, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Başkonsolos Ünal’dan İskeçe Çınar Camii’ne geçmiş olsun ziyareti

YTB Başkanı Turus’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya tepki

Gümülcine Müftülüğü, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Yassıköy Belediye Başkanı İmam, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya kınama

Burhan Baran Çınar Camiine yapılan saldırıyı kınadı

Zeybek’ten Çınar Camiine yapılan saldırıya sert tepki

Çınar Camiine yönelik çirkin eyleme tepki

İzmit Batı Trakya Türkleri camiasının acı kaybı