Anasayfa

13-04-2016
Çetin Mandacı: "Keramaris'in son genelgesi ilk kararı düzeltmiyor"
İskeçe eski milletvekili Çetin Mandacı, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Panayotis Keramaris'in 11 Nisan tarihli son genelgesinin azınlık okullarında Türkçe'ye kısıtlama getiren 1 Nisan 2016 tarihli genelgesini iptal etmediğini belirtti.
13 Nisan 2016 Çarşamba

Mandacı yayınladığı basın açıklamasıyla Keramaris'in son genelgeyle Türkçe'ye kısıtlama getiren genelgeyi savunduğunu ve bu genelgeyi doğuran koşulları savunduğunu kaydetti. Mandacı, eyalet eğitim müdürüyle ilgili olarak "Bu kişiyi hassas bir mevkiye atayan, atanmasına göz yumanlar derhal azınlıktan özür dilemeli" ifadesine yer verdi.

Eski milletvekili Çetin Mandacı'nın yazılı açıklaması şöyle: "Doğu Makedonya-Trakya Eyâlet Eğitim (DTMEE) Müdürü sn Keramaris’in, yayınladığı genelgelerin yarattığı karmaşa devam ediyor.

Uluslararası ve ikili anlaşmalarlarla belirlenen Azınlık Egitimi ve Azınlık Okulunun statüsü şüphe götürmeyecek kadar nettir. DMTEE Müdürü’nün, Azınlık okullarının statüsünü tasdik edecek veya inkâr edecek durumda olmadığını cümle âlem bilmelidir.

Ancak, DMTEE Müdürü, yıllarca delinmedik tarafı kalmayan Azınlık Eğitimi’nde, bu sefer oldukça büyük yeni delikler açmaya yeltenmiştir. İkinci genelge, ilk kararı kesinlikle düzeltmemektedir. Aksine, ilk kararı savunmak ve meşru göstermek üzere hazırlanmıştır. İkinci genelgeyle, ilk genelgeyi doğuran ’koşulların’ sabit olduğu ısrarla vurgulanmış ve azınlığın kaale alınmadığı ispatlanmıştır.

İkinci genelgenin bazı bölümlerinin ise bir başarı öyküsü hatta bizlere bir imtiyaz olarak sunulması son derece yakışıksızdır. Son olarak, tüm genelgeler iptal edilmeli. Bu kişiyi hassas bir mevkiye atayan, atanmasına göz yumanlar derhal azınlıktan özür dilemeli."


Haberler


Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor

Topsidis Rodop ilindeki çalışmaları anlattı