Anasayfa

16-03-2023
Genel greve tren kazası damga vurdu
Yunanistan genelinde yapılan genel greve Tempi'deki tren kazası damgasını vurdu. Ülkenin en büyük işçi sendikası GSEE ve memur sendikası EDEDİ başta olmak üzere sendikaların destek verdiği grev nedeniyle Atina, Selanik ve diğer şehirlerde gösteriler yapıldı.
16 Mart 2023 Perşembe

Yunanistan genelinde yapılan genel greve Tempi'deki tren kazası damgasını vurdu. Ülkenin en büyük işçi sendikası GSEE ve memur sendikası EDEDİ başta olmak üzere sendikaların destek verdiği grev nedeniyle Atina, Selanik ve diğer şehirlerde gösteriler yapıldı.

Genel grev çağrısı çerçevesinde Gümülcine ve İskeçe'de de gösteri yapıldı. Çok sayıda kişi 16 Mart Perşembe günü öğle saatlerinde Gümülcine şehir meydanında toplandı. Göstericiler, Tempi'deki kazanın halkın sağlığını ve güvenliğini düşünmeyen politikaların sonucu olduğunu savundu. Ülke genelinde gerçekleştirilen gösterilerde, düzenli ve güvenli bir şekilde çalışan demiryolu hizmeti için gereken çalışmaların hayata geçirilmesi talep edildi. Genel greve katılanlar Tempi'deki kazanın sorumlularının bulunarak cezalandırılması istedi.


Haberler


Venedik Komisyonu, Yunanistan’ın STK düzenlemelerini inceleyecek

Özgür Ferhat, LEADER ödemelerindeki gecikmeyi sordu

Akaryakıt fiyatları 2 euroya dayandı: Gıda fiyatlarında yeni artış riski

Eğitim için askerliğini tecil ettirmeyenler 12 ay yerine 9 ay askerlik yapacak

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Mevlid Kandili mesajı

Habipoğlu: “Eğitim özerkliğimiz sistematik olarak ortadan kaldırılıyor”

Özgür Ferhat’tan Gümülcine Organize Sanayi Bölgesi için özel teşvik talebi

BAKEŞ’ten iki yeni kitap: Şiirden hikayeye uzanan edebiyat yolculuğu

Ölümün karşısında dahi öfkesini dizginleyemeyen zihniyet

Yüksek enflasyon Yunanistan’daki mevduatların değerini eritti

Engelli bireylere yönelik “Kişisel Yardımcı” programı ülke genelinde kalıcı hale geliyor

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünden Mevlit Kandili programı