Anasayfa

16-03-2023
Genel greve tren kazası damga vurdu
Yunanistan genelinde yapılan genel greve Tempi'deki tren kazası damgasını vurdu. Ülkenin en büyük işçi sendikası GSEE ve memur sendikası EDEDİ başta olmak üzere sendikaların destek verdiği grev nedeniyle Atina, Selanik ve diğer şehirlerde gösteriler yapıldı.
16 Mart 2023 Perşembe

Yunanistan genelinde yapılan genel greve Tempi'deki tren kazası damgasını vurdu. Ülkenin en büyük işçi sendikası GSEE ve memur sendikası EDEDİ başta olmak üzere sendikaların destek verdiği grev nedeniyle Atina, Selanik ve diğer şehirlerde gösteriler yapıldı.

Genel grev çağrısı çerçevesinde Gümülcine ve İskeçe'de de gösteri yapıldı. Çok sayıda kişi 16 Mart Perşembe günü öğle saatlerinde Gümülcine şehir meydanında toplandı. Göstericiler, Tempi'deki kazanın halkın sağlığını ve güvenliğini düşünmeyen politikaların sonucu olduğunu savundu. Ülke genelinde gerçekleştirilen gösterilerde, düzenli ve güvenli bir şekilde çalışan demiryolu hizmeti için gereken çalışmaların hayata geçirilmesi talep edildi. Genel greve katılanlar Tempi'deki kazanın sorumlularının bulunarak cezalandırılması istedi.


Haberler


Zeybek: “Azınlık ilkokuluna kayıt engelinin hangi gerekçeye dayandığı hâlâ açıklanmadı”

BM raporunda Yunanistan mercek altında

Tütün üreticilerine OSDE uyarısı

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencilerinin geleneksel kermesi yarın başlıyor

Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı