Anasayfa

16-03-2023
Genel greve tren kazası damga vurdu
Yunanistan genelinde yapılan genel greve Tempi'deki tren kazası damgasını vurdu. Ülkenin en büyük işçi sendikası GSEE ve memur sendikası EDEDİ başta olmak üzere sendikaların destek verdiği grev nedeniyle Atina, Selanik ve diğer şehirlerde gösteriler yapıldı.
16 Mart 2023 Perşembe

Yunanistan genelinde yapılan genel greve Tempi'deki tren kazası damgasını vurdu. Ülkenin en büyük işçi sendikası GSEE ve memur sendikası EDEDİ başta olmak üzere sendikaların destek verdiği grev nedeniyle Atina, Selanik ve diğer şehirlerde gösteriler yapıldı.

Genel grev çağrısı çerçevesinde Gümülcine ve İskeçe'de de gösteri yapıldı. Çok sayıda kişi 16 Mart Perşembe günü öğle saatlerinde Gümülcine şehir meydanında toplandı. Göstericiler, Tempi'deki kazanın halkın sağlığını ve güvenliğini düşünmeyen politikaların sonucu olduğunu savundu. Ülke genelinde gerçekleştirilen gösterilerde, düzenli ve güvenli bir şekilde çalışan demiryolu hizmeti için gereken çalışmaların hayata geçirilmesi talep edildi. Genel greve katılanlar Tempi'deki kazanın sorumlularının bulunarak cezalandırılması istedi.


Haberler


GAT’tan çocuklara kırtasiye desteği

Başkonsolos Ünal’dan Bratankova’ya ziyaret

ABD Dışişlerinde Heybeliada Ruhban Okulu gündemi

“Predator” dinleme skandalı AİHM’e taşındı

Bluefarm Tarım ile Blueberry Ladies arasında sözleşmeli tarım iş birliği

Özgür Ferhat’tan Batı Nil virüsü için acil önlem çağrısı

Batı Nil virüsü nedeniyle bir haftada 6 kişi hayatını kaybetti

Balaban köyünde kadın cinayeti

Yaşlı nüfus çocuk sayısının neredeyse iki katı

Burhan Baran, konsolosluklardaki randevu gecikmelerini meclis gündemine taşıdı

Çipras, 2 Eylül’de ekonomi programını açıklayacak

Meriç’te yenilenebilir enerji projelerine yeni kısıtlamalar