Anasayfa

16-03-2023
Atina'daki gösteriye polis müdahale etti
Atina'da yapılan gösteriye güvenlik güçleri müdahale etti.
16 Mart 2023 Perşembe

Atina'da yapılan gösteriye güvenlik güçleri müdahale etti. 28 Şubat gecesi meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenler için ülkenin farklı şehirlerinde düzenlenen eylemlerde polis ve eylemciler karşı karşıya geldi.

Yunanistan Memur Sendikaları Konfederasyonu (ADEDİ) ve Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) kazaya dikkati çekmek için 24 saatlik grev çağrısında bulundu.

Greve farklı sektörlerden çok sayıda kişi katılırken, başkent Atina'da grev nedeniyle toplu taşıma durdu, uçak seferleri iptal edildi.

Atina'da toplanan binlerce eylemci Sintagma Meydanı'ndaki parlamento binasına yürüdü. Polise taş ve molotof kokteyli atan bir grup eylemciye polis biber gazı ile müdahale etti.

Bir grup eylemci ise eyleme katılan ana muhalefet SİRİZA partisi milletvekili Olga Yerovasili'nin park halindeki aracına saldırdı. Saldırı sonucu arabanın camları kırıldı, Yerovasili'nin koruma polisi hafif yaralandı.

Selanik ve Patra'da da tren kazası için yapılan eylemlerde polis ve eylemciler arasında arbede yaşandı, polis eylemcilere biber gazı ile müdahale etti.

FOTO: AA Arşiv

Haberler


Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in eşi Celile Şerif hayatını kaybetti

Halkidiki’deki yangında alarm büyüyor: Evlerde hasar, deniz yoluyla tahliye

Halkidiki’de büyük yangın: 112’den tahliye uyarısı

Burak Adil doktora unvanını aldı

Batı Nil virüsünde bir haftada 45 yeni vaka: Toplam sayı 110’a çıktı

Özgür Ferhat’tan hayvan hastalıklarından etkilenen yetiştiricilere ek destek talebi

Selanik’te 6 yangınla suçlanan şüpheli kamerada

Kuruçay Köprüsü 9 yıl sonra yeniden ulaşıma açıldı

İmaret’te çıkan yangın nedeniyle 2 yerleşim yeri tahliye edildi

Güneş tutulması bugün: Yunanistan’da nereden görülebilecek?

ABTTF, EEDA’nın 2025 raporundaki eksikliklere dikkat çekti

Kırköy’de yağlı güreş heyecanı