Anasayfa

16-03-2023
Atina'daki gösteriye polis müdahale etti
Atina'da yapılan gösteriye güvenlik güçleri müdahale etti.
16 Mart 2023 Perşembe

Atina'da yapılan gösteriye güvenlik güçleri müdahale etti. 28 Şubat gecesi meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenler için ülkenin farklı şehirlerinde düzenlenen eylemlerde polis ve eylemciler karşı karşıya geldi.

Yunanistan Memur Sendikaları Konfederasyonu (ADEDİ) ve Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) kazaya dikkati çekmek için 24 saatlik grev çağrısında bulundu.

Greve farklı sektörlerden çok sayıda kişi katılırken, başkent Atina'da grev nedeniyle toplu taşıma durdu, uçak seferleri iptal edildi.

Atina'da toplanan binlerce eylemci Sintagma Meydanı'ndaki parlamento binasına yürüdü. Polise taş ve molotof kokteyli atan bir grup eylemciye polis biber gazı ile müdahale etti.

Bir grup eylemci ise eyleme katılan ana muhalefet SİRİZA partisi milletvekili Olga Yerovasili'nin park halindeki aracına saldırdı. Saldırı sonucu arabanın camları kırıldı, Yerovasili'nin koruma polisi hafif yaralandı.

Selanik ve Patra'da da tren kazası için yapılan eylemlerde polis ve eylemciler arasında arbede yaşandı, polis eylemcilere biber gazı ile müdahale etti.

FOTO: AA Arşiv

Haberler


Hava trafiği krizi: Eski sistemler uçuşları geciktiriyor

Trakya Üniversitesi uluslararası öğrenci başvurularını açıyor: Tarihler belli oldu

Koyunköy Gençlik Derneği İskeçe’de Erasmus+ gençlik projesine ev sahipliği yaptı

Rodop ilinde yangın riski yüksek

YTB’den genç kalemlere çağrı

İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıl dönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor