Anasayfa

20-03-2023
ABD'den Yunanistan'a 76 adet askeri çıkarma aracı
Amerika Birleşik Devletleri, toplam maliyeti 268 milyon dolar olan 76 adet amfibi askeri araç için Yunanistan'a satışı onayladı.
20 Mart 2023 Pazartesi

Amerika Birleşik Devletleri, toplam maliyeti 268 milyon dolar olan 76 adet amfibi askeri araç için Yunanistan'a satışı onayladı.

Kongre üyelerine konuyla ilgili gönderilen mektupta, "Satışın gerçekleştirilmesi, Yunanistan'ın mevcut ve gelecekteki tehditlere karşı koyabilme becerisini güçlendirecektir. Yunanistan, NATO operasyonlarına katkıda bulunmaktadır. Söz konusu satış da bölgedeki askeri güç dengesini değiştirmeyecektir." denildi.

Satış paketi içinde ayrıca MK-19 el bombası atar, termal nişan sistemleri, yedek parçaları, destek ekipmanlarının da olduğu belirtildi.

Mektupta, satışın Yunanistan'ın şimdiki ve gelecekteki tehditleri karşılama yeteneğini güçlendirerek NATO'nun güney kanadında stratejik rolünü destekleyeceği kaydedildi.

Haberler


GÜNDEM Gazetesi 30 yaşında

Dedeağaç’ta Türk ve Yunan fotoğraf sanatçılarını buluşturan ’Karşılıklı Bakışlar’ sergisi açıldı

Seçek’te Çay Gecesi geleneği devam ediyor

Münih Fenerbahçeliler Derneği’nden Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği’ne destek

ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim sorunlarını üç dilde hazırladığı çalışmayla uluslararası gündeme taşıyor

Çınar Camii davasında yargılanan dört soydaşa İskeçe Müftülüğünden plaket

Hüseyin Zeybek’ten OSDE 2026 başvurularındaki gecikmeye tepki

Hava trafiği krizi: Eski sistemler uçuşları geciktiriyor

Trakya Üniversitesi uluslararası öğrenci başvurularını açıyor: Tarihler belli oldu

Koyunköy Gençlik Derneği İskeçe’de Erasmus+ gençlik projesine ev sahipliği yaptı

Rodop ilinde yangın riski yüksek

YTB’den genç kalemlere çağrı