Anasayfa

18-04-2016
İslam İşbirliği Zirvesi'nden Batı Trakya Türklerine destek...
İstanbul'da 14-15 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen İslam Birliği Toplantısı'na Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete katıldılar.
18 Nisan 2016 Pazartesi



56 İslam ülkesinin katılımıyla gerçekleşen 13. İslam Birliği Zirvesi'nde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam Birliği Başkanı seçildi.

Çeşitli konuların gündeme geldiği toplantıda, müftüler İbrahim Şerif ile Ahmet Mete de temaslarda bulundular. Özellikle İslam Birliği Sekreteri El Medeni müftülerle özel görüşerek Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının durumuyla yakından ilgilendiğini, Batı Trakya'yı ziyaret etmek için defalarca Yunanlı yetkililere müracaat ettiklerini ancak çeşitli sebeplerden olumlu cevap alamadıklarını belirttiği kaydedildi. El Medeni önümüzdeki günlerde Yunanistan'ı ziyaret etmek istediğini bu çerçevede Batı Trakya'yı da ziyaret edeceklerini ifade ettiği bildirildi.

İslam zirvesinin sonuç bildirisinde Batı Trakya ve 12 adalardaki Müslüman Türk azınlığının sorunları dile getirildi ve azınlığa verilen destek ifade edildi. Bildiride ayrıca Yunanistan'a, Müslüman azınlığın hakları, kimlikleri ve kültürlerine saygı ve bu hakları garanti altına alma çağrısı yapıldı.

Haberler


Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa’dan Mevlid Kandili mesajı

Müftü İbrahim Şerif’ten Mevlid Kandili mesajı

Kozlukebir Belediyesinde görev değişikliği

Atina’da, Küresel Sumud Filosu’na destek konseri

DEB Partisi: “Eğitim temel bir haktır, bunu yok sayamazsınız”

Azalan nüfus, artan baskı: Batı Trakya’da Türk okulların kapatılması ne ifade ediyor?

Sağlık çalışanları İsrail’in hastane saldırısını protesto etti

Atina’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması

Türkiye’nin Türk azınlığın maruz kaldığı haksızlıkları BM’ye taşıması Yunanistan’ı rahatsız etti

Beşiktaş’ta ikinci Sergen Yalçın dönemi

Beşiktaş’ta Ole Gunnar Solskjaer dönemi 223 gün sürdü

Türkiye’deki YÖS sınavı başvuru süresinin uzatıldığı bildirildi