Anasayfa


20-04-2015
Gümülcine Yenicemahalle Camii kundaklandı
Gümülcine Yenice Mahalle Camii sabaha karşı kundaklandı. Yangın saat 04:30 sıralarında evden işe giden Yenicemahalle’de ikamet eden Rıdvan Paşaoğlu tarafından fark edildi.
20 Nisan 2015 Pazartesi

Paşaoğlu’nun olayı cami imamı ve itfaiyeye verdiği bildirildi.

Çıkan yangın sonucunda cami kapısı ile giriş kısmı tamamen yanarken, çatının bir kısmı da yandı. Yenicemahalle Camii büyük ölçüde kullanılamaz hale geldi. İtfaiye müdürlüğüne yakın bir bölgede bulunan camiye itfaiyenin müdahalesi geçikmedi. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri kısa sürede sonuç aldı.

Yenicemahalle’de ikamet eden soydaşlar, cami imamı ve yangını haber alan komşular, cami kapısının her gece Yatsı namazından sonra kilitlenmesine rağmen, kapıyı açık bulduklarını kaydettiler. Olayın kundaklama girişimi olduğunu ifade eden soydaşlar, üzüntülerini belirttiler. İtfaiye ile polisin camide inceleme yaptığı bildirildi.

AYNI GECE MESCİTTEKİ AĞAÇLAR KESİLDİ

Bu arada Yenicemahalle Camii’nin kundaklandığı gece, camiye yaklaşık 400 metre mesafedeki Alankuyu Mescidi’ndeki selvi ağaçları kesildi. Bölgede ikamet eden soydaşlar sabah saatlerinde Alankuyu Mescidi’ndeki selvi fidanlarının kesildiğini tespit etti. Mescitteki toplam 13 selviden 9’unun kesildiği ve kırıldığı görüldü.

GÜNDEM’e konuşan mahalle sakinleri iki olayın birbiriyle bağlantılı olduğuna inandıklarını ifade ettiler.

Öte yandan Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de olay yerine giderek bölgedeki soydaşlardan bilgi aldı. Rodop ilinden sorumlu olan Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Hristos Metios ve Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı da camiye giderek bilgi aldı.

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret