Anasayfa

01-04-2023
Büyük Derbent köyünde iftar geleneği devam etti
Meriç iline bağlı Büyük Derbent köyünde 31 Mart Cuma akşamı iftar programı düzenlendi.
1 Nisan 2023 Cumartesi



Meriç iline bağlı Büyük Derbent'te geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğini bu yıl da gerçekleşti. İftar, bölge halkının biraraya gelmesine vesile oldu.

Büyük Derbent köyü camisinde verilen iftara sadece Meriç bölgesinden değil Rodop ilinin farklı bölgelerinden de soydaşlar katıldı.

έ’üyük Derbent köyündeki iftara Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Muavin Konsolos Barış Çulha, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Metin Hacıosman, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğini temsilen Murat Ahmet, Trakya Tarım Kooperatifi Başkanı Erdi Şerif, Kozlukebir Belelediyesi Başkan Yardımcısı Ali Haseki, Dimetoka Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Süleyman Macır, Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Asbaşkanı Mesut Şerif, Büyük Derbent Muhtarı Mehmet Bostancı ile çevre köylerden mütevelli heyetleri ve çok sayıda soydaş katıldı.

İftar programında Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal birer selamlama konuşması yaptı. İftar duasını ise Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı din görevlisi Yasin Uçar gerçekleştirdi.

İftar programının ardından Müftü İbrahim Şerif, Başkonsolos Aykut Ünal ve diğer davetliler, DEB Partisinin Büyük Derbent'teki bürosunu ziyaret ederek burada soydaşlarla sohbet etti.

Haberler


Avramopulos, hükümetin göçle mücadele planını eleştirdi

OPEKEPE skandalı istifalar getirdi!

Hava değişiyor, yağmur geliyor

Edirne’de Yunan Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakıldı

Zeybek’ten Eğitim Bakanlığına tepki: “İskeçe Azınlık Okuluna aspirin tedavisi uygulanıyor”

OPEKEPE skandalında dört bakan yardımcısının adı geçiyor

Eğitim Bakanlığından İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesine sınırlı onarım

Şeçek etkinlikleri 1 Ağustos’da başlıyor

Atina’nın Palea Fokea bölgesinde çıkan orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri programı belli oldu

Organik arıcılık desteklerinde usulsüzlük iddiaları meclis gündeminde

Ülke genelinde kavurucu sıcaklar etkili oluyor