Anasayfa

04-04-2023
ABTTF, DİTİB'in geleneksel iftar programına katıldı
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin (DİTİB) Ramazan ayı nedeniyle 2 Nisan Pazar günü Almanya'nın Köln şehrinde düzenlediği iftar programına katıldı.
4 Nisan 2023 Salı

DİTİB Genel Merkezi bünyesindeki Köln Merkez Camii Konferans Salonundaki iftar programına Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan, Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın ve Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz, Türk ve Alman sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcilerinin yanı sıra Ortodoks, Katolik ve Yahudi cemaatlerinin temsilcileri ile iş, sanat, siyaset ve bilim dünyasından davetliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında konuşan DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Ramazan ayının dayanışma ve empatinin yaşandığı, karşılıklı sevgi, kardeşlik ve saygının pekiştiği bir ay olduğunu kaydetti. Türkiye'de yaşanan yıkıcı depremlerin ardından dünya çapındaki dayanışma için teşekkür eden Kuzey, yaşanan acının dünya çapında paylaşıldığını, kültür, din, dil ve etnik köken farkı gözetmeksizin yardım elinin uzatıldığını ifade etti.

Salgından bu yana ilk kez Köln Merkez Camii'nde herhangi bir kısıtlama olmaksızın Ramazan ayını yaşıyor olmaktan büyük sevinç duyduklarını belirten Kuzey, her yerde barış, birlik ve beraberliğin artmasını diledi.

Protokol konuşmalarının ardından okunan ezanla konuklar oruçlarını açtı.



Haberler


İskeçe’de kivi üreticilerine yapay zekâ eğitimi

Küçük işletmelere FPA kolaylığı geliyor

İspanya’da hayat normale dönüyor

Homburg Derneği, Türk-Alman Lale Festivali’ne katıldı

İspanya ve Portekiz’de milyonlarca kişiyi etkileyen geniş çaplı elektrik kesintisi yaşanıyor

Duban ailesinin sünnet mevlidine yoğun katılım

Batı Trakya’dan Hayrettin İmam Efendi, Fenerbahçe U15 takımına davet edildi

Selanik’te Yunanistan ve Türkiye heyetleri arasında güven artırıcı önlemler görüşüldü

ABTTF’de görev dağılımı gerçekleşti

GAT’ın yeni yönetiminden nezaket ziyaretleri

17 bin euro destekle kendi iş yerini kurma fırsatı

Tempi faciası: Karamanlis ve Spirtzis’le ilgili dosya meclise gönderildi