Anasayfa

19-04-2016
Milletvekili İlhan Ahmet, Başpiskopos İeronimos ile görüştü
Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Yunanistan Başpiskoposu İeronimos’u ziyaret etti.
19 Nisan 2016 Salı



Başpiskopos ile biraraya gelen milletvekili Ahmet, ülkedeki Müslüman nüfusun durumu hakkında bilgi veren İeronimos, son dönemde göçmen ve mülteciler konusunda kilise tarafından yürütülen insani yardım çalışmalarını da anlattı.

"İSLAMOFOBİ, ANTİ-SEMİTİZM, NAZİZM GİBİ AKIMLARA ÇAÄžDAŞ AVRUPA'DA YER YOK"

Görüşmede milletvekili İlhan Ahmet, ülkenin ve Avrupa’nın ciddi bir insanlık sınavı verdiği bu süreçte Yunan Ortodoks Kilisesi'nin Müslümanlara karşı sergilediği tutumun önemine işaret etti. Tüm dünyada ve özellikle aynı coğrafyada yaşadığımız Avrupa Birliği'nde yükselen İslamofobia, antisemitizm ve nazizm gibi aşırı dini ve ırkçı eylem, söylem ve düşüncelerin karşısında olduğunun da altını çizen Ahmet, dinlerarası hoşgörüye olan inancını vurguladı.

Mukaddes kitab Kur'an-ı Kerim'in buyruklarını hatırlatan İlhan Ahmet, mensubu olduğu İslâm dininin barış ve hoşgörü dini olduğunu belirterek, tüm dünya barışı için dinlerarası dialoğun tesis edilmesinin önemine değindi.

"FARKLILIKLAR TEHDİT DEÄžİL, ZENGİNLİKTİR"

İlhan Ahmet, Başpiskopos'la görüşmesinde, çağdaş Avrupa'da uç ve ayrılıkçı zihniyete yer olmadığını da bir kez daha dile getirerek, "Özellikle Trakya gibi farklılıkları içinde barındıran bir iklimde yaşayan bir birey olarak, farklılıkların tehdit değil zenginlik olarak görülmesi gerektiğine inanıyorum. Bireylerin dini inançlarının, kimliklerinin, renklerinin, cinsiyetlerinin, dillerinin toplumsal yapıda ayrıştırma sebebi olarak görülmesi kabul edilemez" diye konuştu.



Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde