Anasayfa

10-04-2023
HÖH Genel Başkanı Karadayı Kahramanmaraş'ı ziyaret etti
Bulgaristan'da faaliyet gösteren Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisinin Genel Başkanı Mustafa Karadayı, partilerinin kuruluşundan bu yana en kapsamlı kampanyayı depremzedeler için yaptıklarını söyledi.
10 Nisan 2023 Pazartesi

Bulgaristan'da faaliyet gösteren Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisinin Genel Başkanı Mustafa Karadayı, partilerinin kuruluşundan bu yana en kapsamlı kampanyayı depremzedeler için yaptıklarını söyledi.

Kahramanmaraş'ı ziyaret eden Karadayı, Afet Koordinasyon Merkezi'nde Vali Ömer Faruk Coşkun ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Karadayı, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin hem Müslümanları hem de Bulgaristan halkını derinden üzdüğünü söyledi.

6 Şubat'tan bu yana anlatılmaz bir keder içerisinde olduklarını belirten Karadayı, depremzedeler için dua ettiklerini ifade etti.

"Türkiye güçlüdür, Türk milleti dirençlidir." diyen Karadayı, büyük felaketin yaralarını sarmayı başaracaklarını söyledi.

Zor günlerde Türk milletinin yanında olduklarını ifade eden Karadayı şunları kaydetti: "Türk milletinin çabalarına katkıda bulunabilmek için Bulgaristan da seferber olmuştur. Depremin ilk saatlerinde arama kurtarma ekipleri Bulgaristan'dan Türkiye'ye geldiler. Biz de Bulgaristan'da bulunan bir siyasi parti olarak, Hak ve Özgürlükler Hareketi olarak kuruluşumuzdan bu yana en kapsamlı kampanyayı depremzedeler için yaptık. 500 bin eurodan fazla maddi yardımı AFAD'a ilettik. 850 bin euro tutarında çadır, konteyner aldık ve gönderdik. 150 tırdan fazla battaniye, ısıtıcı, jeneratör, gıda ve hijyen malzemesi sevk ettik. Bugün de bizzat deprem bölgesine gelmek ve depremzedelerimize taziyelerimizi iletmek istedik."

Ramazan nedeniyle depremzedelere iftar vermek istediklerini ve bu amaçla AFAD'a, ilaveten 70 bin euro bağışta bulunduklarını kaydeden Karadayı, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Uluslararası toplumun Türkiye'ye desteğini sürdürmesi gerektiğini ifade eden Karadayı, "Biz her zaman anavatan Türkiyemizi yanımızda gördük. Böyle zor günlerde bizler Türkiye'nin yanında ve Türkiye ile beraberiz." diye konuştu.

FOTO:AA

Haberler


DMT kültür evi 2026 programını açıkladı

Yunanistan’ın eski Prensesi İrini son yolculuğuna uğurlandı

Rodop ilinde soğuk rekoru: Termometre -13,4 dereceyi gösterdi

İskeçe Müftülüğünün “Evliliğe İlk Adım” projesi devam ediyor

Hüseyin Zeybek’ten dört bakanlığa soru önergesi

İsrail Savunma Bakanı Katz Yunanistan’a geliyor

Trump’tan “Nobel” mektubu

Demircik köyünde yol tepkisi

Demircik – Bulgaristan yolu yarın trafiğe açılıyor

Batı Trakya Türk Kadın Platformundan yoğun katılımlı “Kadınlar Gecesi”

Hastanelerde grip yoğunluğu

Avukat Orhan Mehmetoğlu’nu kaybettik