Anasayfa

28-04-2023
DEB Partisi, Miçotakis'in bölgeyi ziyaretine tepki gösterdi
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, "Batı Trakyalı Türklerin, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesinden yana olduğunu, aksi takdirde gerginliklerin faturasının Yunanistan tarafından yine azınlığa kesileceğini" açıkladı.
28 Nisan 2023 Cuma

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, "Batı Trakyalı Türklerin, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesinden yana olduğunu, aksi takdirde gerginliklerin faturasının Yunanistan tarafından yine azınlığa kesileceğini" açıkladı.

DEB Partisi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Başbakan Kiriakos Miçotakis'in, 27 Nisan'da, Kavala ve İskeçe'ye yaptığı ziyarete tepki gösterildi.

Azınlık haklarının tek taraflı çıkarılan yasalarla, kanun hükmünde kararnamelerle ve genelgelerle kuşa çevrildiği kaydedilen açıklamada, müftülük, vakıflar, eğitim ve daha nicelerinden gasbedilen hakların iadesinin azınlık tarafından sabırla beklendiği vurgulandı.

Açıklamada, "Şunun da gayet iyi bilinmesini isteriz ki iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileşmesini sizden fazla mazlum azınlık insanı ister. Çünkü bilir ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerginliklerin faturasını Yunanistan yine azınlığa kesecek. Bu sebeple azınlık anavatan ve vatan arasındaki ilişkilerin iyi seyretmesini ve çok daha ileriye taşınmasını hep gönülden istemiştir." ifadesi kullanıldı.

Bölgenin, Yunanistan ve Avrupa'nın en fakir bölgesi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, gençlerin göçüne seyirci kalındığı dile getirildi.

Haberler


Dedeağaç’ta Uluslararası Fotoğraf Haftası etkinliği

Kış saati uygulaması 25 Ekim’de başlıyor

Gümülcine’de okullararası geri dönüşüm maratonu başlıyor

Maden sahasının kiralanması ve şirket bağışı tepki çekti

Batı Nil virüsü sonbaharda da etkisini sürdürüyor

Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi