Anasayfa

06-05-2023
Kovid -19 küresel acil durum olmaktan çıktı
Dünya Sağlık Örgütü: "Kovid-19 artık küresel bir acil durum değil"
6 Mayıs 2023 Cumartesi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), küresel olarak yaklaşık 7 milyon insanın ölümüne neden olan Kovid-19'un artık küresel acil bir sağlık durumunu temsil etmediğini duyurdu. Kuruluş, bu durumun küresel ekonomiyi sekteye uğratan pandeminin sona ermesi yolunda önemli bir adım olduğunu açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Acil Durum Komitesi, üç yılı aşkın bir süredir devam eden Kovid-19 pandemisinin artık küresel bir acil durum olmadığını açıkladı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Büyük bir umutla Kovid-19'un artık küresel bir acil sağlık durumu olmadığını ilan ediyorum. Ancak bu durum Kovid-19'un küresel bir sağlık tehdidi olarak sona erdiği anlamına gelmiyor." dedi.

3 YIL ÖNCE PANDEMİ İLAN EDİLMİŞTİ
DSÖ, 30 Ocak 2020'de Kovid-19'u pandemi ilan etmişti. Bu statü, uluslararası dikkatin bir sağlık tehdidine odaklanmasına yardımcı olmanın yanı sıra aşılar ve tedaviler konusundaki işbirliğini de güçlendirmişti.

Ghebreyesus, "Kovid-19, dünyayı değiştirdi ve bizi de değiştirdi. Kovid-19 öncesine geri dönersek, derslerimizi almamış ve gelecek nesillerimizi hayal kırıklığına uğratmış oluruz." ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan, DSÖ verilerine göre, Kovid-19 nedeniyle küresel ölüm oranı Ocak 2021'de haftada 100 bin kişiden 24 Nisan 2023'e kadar olan sürede haftada 3 bin 500 kişiye yavaşladı.

Haberler


İspanya ve Portekiz’de milyonlarca kişiyi etkileyen geniş çaplı elektrik kesintisi yaşanıyor

Duban ailesinin sünnet mevlidine yoğun katılım

Batı Trakya’dan Hayrettin İmam Efendi, Fenerbahçe U15 takımına davet edildi

Selanik’te Yunanistan ve Türkiye heyetleri arasında güven artırıcı önlemler görüşüldü

ABTTF’de görev dağılımı gerçekleşti

GAT’ın yeni yönetiminden nezaket ziyaretleri

17 bin euro destekle kendi iş yerini kurma fırsatı

Tempi faciası: Karamanlis ve Spirtzis’le ilgili dosya meclise gönderildi

Yassıköy Belediyesinden 2025 Çocuk Şenliği

Güney Meriç Derneği, Musaköy’de Hıdırellez etkinliği düzenleyecek

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu 150. yılını kutluyor

Ozan Ahmetoğlu: ‘İTB’deki görevim sona erse de Batı Trakya Türk Azınlığının mücadelesine aynı inançla devam edeceğim’