Anasayfa

17-05-2023
Müftü Trampa: 'Türk'ün oyu Türk'e gidecek'
21 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin AA'ya değerlendirmede bulunan İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Batı Trakya Türk Azınlığının sorunlarının Yunan Meclisinde ancak bir Türk milletvekili tarafından gündeme getirilebileceğine işaret etti.
17 Mayıs 2023 Çarşamba

21 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin AA'ya değerlendirmede bulunan İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Batı Trakya Türk Azınlığının sorunlarının Yunan Meclisinde ancak bir Türk milletvekili tarafından gündeme getirilebileceğine işaret etti.

Müftülük, vakıflar ve eğitim gibi azınlığın kronikleşmiş sorunlarının bu sayede dile getirileceğini vurgulayan Trampa, "Konuşmalarımızda da dediğimiz gibi Türk'ün oyu Türk'e gidecek. Azınlığımızın oyu Türk vekillerimize gidecek. Eğer biz Batı Trakya Türk toplumu olarak Yunan Meclisine milletvekili gönderemezsek orada sesimizi duyurmamız mümkün olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Batı Trakya'da düzenlenen hatim merasimlerine de değinen Mustafa Trampa, "Bu hatim merasimlerine azınlığımızın bütün idareci ve seçilmiş yöneticileri katılıyor. Burada gereken bütün mesajları verebiliyoruz halkımıza. Yeni gelişmeler olursa bunlar hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. En önemlisi ise bu etkinlikler büyük bir birlik ve büyük bir beraberlik içinde gerçekleşiyor. Köylülerimizle bir araya gelme fırsatı yakalıyoruz. Halkımızın dertlerini, sorunlarını dinleme imkanı buluyoruz." diye konuştu.

Haberler


Işıklar köyündeki iftar programına yoğun katılım

DYPA’dan çalışanlara eğitim programı: 750 euroya kadar destek

YTB Başkanlığına Abdulhadi Turus asaleten atandı

GAT genel kurulu 29 Mart’ta

Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!