Anasayfa

22-05-2023
Azınlık milletvekilleri seçimleri değerlendirdi
21 Mayıs Pazar günü gerçekleşen seçimler sonucunda azınlıktan Rodop ilinde SİRİZA Partisi adayı Özgür Ferhat, PASOK Partisinden Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan geçen yıl ihraç edilen İlhan Ahmet, İskeçe ilinde ise SİRİZA adayı Hüseyin Zeybek ile PASOK Partisi adayı Burhan Baran Milletvekili seçildi.
22 Mayıs 2023 Pazartesi

21 Mayıs Pazar günü gerçekleşen seçimler sonucunda azınlıktan Rodop ilinde SİRİZA Partisi adayı Özgür Ferhat, PASOK Partisinden Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulundan geçen yıl ihraç edilen İlhan Ahmet, İskeçe ilinde ise SİRİZA adayı Hüseyin Zeybek ile PASOK Partisi adayı Burhan Baran Milletvekili seçildi.

Seçimlerin ardından sonuçları değerlendiren Özgür Ferhat, bölge halkı için sorumluluk bilinciyle çalışacaklarını ifade etti.

Rodop ilinde kazandıkları zaferin sadece sembolik bir anlam taşımadığını söyleyen Ferhat, "Halkımızın hür iradesinin yansıdığı bu seçimlerde azınlığımızın da bize verdiği destekle birinciliği almış durumdayız. Partime ve şahsıma gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ederim ve özellikle azınlığımızı en iyi şekilde temsil edeceğimiz konusunda kendimizden eminiz." dedi.

İskeçe ili SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, SİRİZA'nın ülke genelinde arzu edilen bir sonuç alamadığını vurgulayarak, "Fakat kendi ilimizde beklediğimiz gibi azınlığımız tekrar bize güvendi. Azınlığımız için hayırlı olsun. Bugüne kadar yaptığımız gibi azınlığımızın savunuculuğunu mecliste yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İskeçe ili PASOK Milletvekili Burhan Baran da seçim sonuçlarının kendisi için sürpriz olmadığını söyleyerek, kampanya dönemini çok iyi değerlendirdiklerini belirtti.

Baran, İskeçe ilinde yeniden iki Türk milletvekili seçildiğine işaret ederek, "İskeçemiz için çok iyi oldu. Yine iki milletvekili çıkarmayı başardık. Bu bizim gururumuz." dedi.








Haberler


İspanya ve Portekiz’de milyonlarca kişiyi etkileyen geniş çaplı elektrik kesintisi yaşanıyor

Duban ailesinin sünnet mevlidine yoğun katılım

Batı Trakya’dan Hayrettin İmam Efendi, Fenerbahçe U15 takımına davet edildi

Selanik’te Yunanistan ve Türkiye heyetleri arasında güven artırıcı önlemler görüşüldü

ABTTF’de görev dağılımı gerçekleşti

GAT’ın yeni yönetiminden nezaket ziyaretleri

17 bin euro destekle kendi iş yerini kurma fırsatı

Tempi faciası: Karamanlis ve Spirtzis’le ilgili dosya meclise gönderildi

Yassıköy Belediyesinden 2025 Çocuk Şenliği

Güney Meriç Derneği, Musaköy’de Hıdırellez etkinliği düzenleyecek

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu 150. yılını kutluyor

Ozan Ahmetoğlu: ‘İTB’deki görevim sona erse de Batı Trakya Türk Azınlığının mücadelesine aynı inançla devam edeceğim’