Anasayfa

24-05-2023
Andrulakis de hükümet kurma görevini reddetti
21 Mayıs'ta düzenlenen genel seçimlerde üçüncü olan PASOK-KİNAL ittifakı lideri Nikos Andrulakis, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu'nun kendisine verdiği hükümet kurma görevini reddetti.
24 Mayıs 2023 Çarşamba

21 Mayıs'ta düzenlenen genel seçimlerde üçüncü olan PASOK-KİNAL ittifakı lideri Nikos Andrulakis, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu'nun kendisine verdiği hükümet kurma görevini reddetti.

Cumhurbaşkanı Sakellaropulu'nun, hükümet kurma görevini vermek üzere makamına davet ettiği Andrulakis, sandıktan çıkan sonucun koalisyona imkan tanımadığını belirterek, "Hükümet kurma görevini iade ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Sakellaropulu'nun seçim sonuçlarına göre parlamentoda grubu bulunan tüm parti liderlerini, Anayasa'nın 37. maddesi gereği yarın yerel saatle 11.00'de Cumhurbaşkanlığına davet ettiği belirtildi.

Daha önce de seçimde birinci parti olan Yeni Demokrasi'nin lideri Kiriakos Miçotakis ve ikinci parti olan SİRİZA lideri Aleksis Çipras da koalisyon için gerekli şartların bulunmadığı gerekçesiyle görevi iade etmişlerdi.


Haberler


Başbakan Miçotakis, Portekiz Başbakanı Montenegro ile görüştü

Yunanistan’da gümrük memurları iş bırakma eylemine hazırlanıyor

Halit Habipoğlu: “Amaç Türk azınlık okul sisteminin tasfiye edilmesi”

İTB Gençlik Buluşmalarının konuğu İbrahim Baltalı

Aşırı sıcaklar nedeniyle açık alan çalışmaları kısıtlandı

Yunanistan yeni hava savunma sistemleri alıyor

Sıcaklarda kalbinize dikkat!

Bursa’da Batı Trakyalılardan geleneksel aşure buluşması

YTB Başkanı Turus’tan Batı Trakya’daki azınlık eğitimine ilişkin açıklama

Kosmidu’dan dikkat çeken açıklama: Türkiye Dışişlerine yanıt verdi, azınlığın temel itirazlarına değinmedi

Bakanlıktan aşırı sıcakta açık alanda çalışılmaması uyarısı

Hacıgene’den İskeçe Eski Şehir’de kaçak kazı iddialarıyla ilgili acil müdahale çağrısı