Anasayfa

24-05-2023
Andrulakis de hükümet kurma görevini reddetti
21 Mayıs’ta düzenlenen genel seçimlerde üçüncü olan PASOK-KİNAL ittifakı lideri Nikos Andrulakis, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu’nun kendisine verdiği hükümet kurma görevini reddetti.
24 Mayıs 2023 Çarşamba

21 Mayıs’ta düzenlenen genel seçimlerde üçüncü olan PASOK-KİNAL ittifakı lideri Nikos Andrulakis, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu’nun kendisine verdiği hükümet kurma görevini reddetti.

Cumhurbaşkanı Sakellaropulu’nun, hükümet kurma görevini vermek üzere makamına davet ettiği Andrulakis, sandıktan çıkan sonucun koalisyona imkan tanımadığını belirterek, "Hükümet kurma görevini iade ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Sakellaropulu’nun seçim sonuçlarına göre parlamentoda grubu bulunan tüm parti liderlerini, Anayasa’nın 37. maddesi gereği yarın yerel saatle 11.00’de Cumhurbaşkanlığına davet ettiği belirtildi.

Daha önce de seçimde birinci parti olan Yeni Demokrasi’nin lideri Kiriakos Miçotakis ve ikinci parti olan SİRİZA lideri Aleksis Çipras da koalisyon için gerekli şartların bulunmadığı gerekçesiyle görevi iade etmişlerdi.


Haberler


Özgür Ferhat: ‘25 Haziran’da tek hedefimiz Rodop ilinde yeniden zafer’

İTB ve GTGB ekibi Edirne’de etkinliğe katıldı

Klimenko, 24 yerleşim yerinin su altında kaldığını söyledi

Seçim haritası, Rodop ili, Miçotakis’in açıklamaları ve düşündürdükleri

25 Haziran seçimlerinin favorisi siyasiler halkın desteği için yarışacak

Tatil ve kitap yardımları için başvurular başladı

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokuluna kayıtlar başlıyor

’Batı Trakya Türk toplumunun hür iradesi ve demokratik tercihi yok sayılıyor’

BTAYTD Kadınlar Kolu ve Mucize Tiyatrosundan piknik

Gümülcine’de ‘Türk Kahvaltısı’

‘Engelsiz Hayat Mutlu Yaşam’ etkinliği büyük ilgi gördü

SİRİZA’dan Miçotakis’in açıklamalarına tepki