Anasayfa


26-05-2023
Eva Kaili’nin elektronik kelepçesi çıkarıldı ancak adli kontrole devam
AP bağlantılı yolsuzluk soruşturmasının en bilinen yüzü Yunan milletvekili Eva Kaili’nin elektronik kelepçeyi çıkarmasına karar verildi.
26 Mayıs 2023 Cuma

AP bağlantılı yolsuzluk soruşturmasının en bilinen yüzü Yunan milletvekili Eva Kaili’nin elektronik kelepçeyi çıkarmasına karar verildi.

Belçika’da yürütülen Avrupa Parlamentosu (AP) bağlantılı yolsuzluk soruşturmasının en bilinen yüzü Yunan milletvekili Eva Kaili’nin elektronik kelepçesinin çıkarılmasına karar verildi ancak adli kontroller devam edecek.

Brüksel Savcılığından yapılan açıklamada, yaklaşık 4 ay cezaevinde tutulan ve nisan ayında şartlı tahliye edilen Kaili’nin kelepçesinin çıkarıldığı belirtildi. Kaili’nin adli kontrol altında tutulmasına ise devam edilecek.

Kaili, savcıya haber vermeden ikamegah adresini değiştiremeyecek, yazılı savcılık izni olmadan Belçika sınırları dışına çıkamayacak, soruşturmanın devam ettiği dosyayla ilişkisi olan kişilerle, basın yolu da dahil olmak üzere görüşemeyecek, adli makamların, atanan bilirkişilerin ve polisin tüm aramalarına cevap vermek zorunda olacak.

25 Mayıs’tan itibaren geçerli olan söz konusu uygulamaların, değiştirilmediği ve süresi uzatılmadığı takdirde 25 Ağustos’a kadar devam edeceği belirtildi.

Yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama soruşturmasında aralık ayında tutuklanarak cezaevine gönderilen Kaili, 14 Nisan’da cezaevinden çıkarak AP yakınındaki evine gitmişti.



Haberler


ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

Batı Trakya Türk heyeti AGİT toplantısına katıldı

Avrupa Parlamentosu, AB’nin yeni mali kurallarını onayladı

Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Festivali’ne katıldı

Demokratik Güç Listesi: ‘Yerel kaynaklara ve genç yeteneklere destek olun’

Topsidis doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Girit’te Suda Deniz Üssü yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı

Mucize Tiyatrosu ayakta alkışlandı

Kipi Gümrük Kapısının iyileştirilmesi projesi için ilk adım atıldı

Türkiye ile Yunanistan arasında Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı

Olimpiyat ateşi Batı Trakya’dan geçti

Caner İmam doludan zarar gören köyleri ziyaret etti