Anasayfa


26-05-2023
Ulusal Şeffaflık Kurumu, Ege’de düzensiz göçmenlerin geri itilmesini soruşturacak
Ulusal Şeffaflık Kurumu, New York Times gazetesinin paylaştığı, aralarında küçük çocukların da olduğu düzensiz göçmenlerin Yunan sahil güvenlik ekiplerince denizde terk edildiği videoyla ilgili araştırma yapmakla görevlendirildi.
26 Mayıs 2023 Cuma

Ulusal Şeffaflık Kurumu, New York Times gazetesinin paylaştığı, aralarında küçük çocukların da olduğu düzensiz göçmenlerin Yunan sahil güvenlik ekiplerince denizde terk edildiği videoyla ilgili araştırma yapmakla görevlendirildi.

Kathimerini gazetesinin haberine göre, hükümet, Avrupa Birliği’nin iç işlerinden sorumlu yetkili komiseri Ylva Johansson’un talebiyle Ulusal Şeffaflık Kurumunu konuyla ilgili araştırma için görevlendirdi.

Johansson sosyal medya hesabından, "Olayın tam ve bağımsız şekilde soruşturulması için Yunan makamlarına resmi bir talep gönderildi. Yunan makamları tarafından uygun bir takip yapılması gerekiyor." paylaşımında bulunmuştu.

Yeni Demokrasi Partisi lideri ve eski Başbakan Kiriakos Miçotakis, salı günü CNN televizyonuna verdiği röportajda, olayla ilgili soruşturma emri verildiğini açıklamış, "Bu olay, yetkili makamlar tarafından soruşturuluyor." açıklamasında bulunmuştu.

New York Times’ta yayımlanan görüntülerde Midilli Adası’nda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 12 düzensiz göçmenin, kar maskeli kişilerce beyaz minibüsle uzak noktaya götürülüp bota bindirilmeleri, daha sonra Yunan sahil güvenlik teknesine aktarılmaları ve Ege Denizi’nin ortasında terk edilmeleri yer alıyor.

Johansson, medya kuruluşu Politico’ya verdiği mülakatta görüntülere ilişkin, göçmenlere yapılanların geri itmeden daha beter olduğunu belirterek, "Videolarda görünen şey tehcirdir." ifadesini kullanmıştı.

FOTO: AA


Haberler


GAT’tan ‘Gençlik Bayramı’ etkinliği

İTB’nin hak arama mücadelesi Trakya Üniversitesinde panelde ele alınacak

Panathinaikos AKTOR, 12 yıl aradan sonra Dörtlü Final’e yükseldi

Ilıca’da muhteşem Hıdırellez Şenliği

İTB ve GTGB ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdrellez Festivaline katıldı

Yağmur geliyor, hava sıcaklığı düşüyor

Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu