Anasayfa


29-05-2023
AB: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ediyoruz, birlikte çalışmaya hazırız
Avrupa Birliği (AB), Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) geçici sonuçlarına göre göreve yeniden seçilen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederek birlikte çalışmaya hazır olunduğunu bildirdi.
29 Mayıs 2023 Pazartesi

Avrupa Birliği (AB), Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) geçici sonuçlarına göre göreve yeniden seçilen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederek birlikte çalışmaya hazır olunduğunu bildirdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tur sonucuyla ilgili ortak yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "AB, Türkiye’de 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun demokratik haklarını kullanan Türk halkının yüksek katılımıyla yapılmasını memnuniyetle karşılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Avrupa Konseyinin seçimle ilgili nihai bulguları beklendiği belirtilen açıklamada, "AB’nin, Doğu Akdeniz’de istikrarlı ve güvenli bir ortamın yanı sıra Türkiye ve tüm halkıyla iş birliğine dayalı ve karşılıklı yarar sağlayan bir ilişkiyi sürdürmede stratejik çıkarı bulunuyor." denildi.

Açıklamada, AB’nin ayrıca tüm vatandaşların yararına, insan hakları, hukukun üstünlüğü, uluslararası hukuk ve bölgesel istikrar taahhütleri temelinde ortak refah ve istikrar için yapıcı bir ilişkiye doğru ilerlemek amacıyla Türkiye ile birlikte çalışmaya hazır olduğu kaydedildi.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutladı.

Haberler


Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor