Anasayfa

01-06-2023
Burhan Baran'dan seçmene çağrı: 'Sakın gevşemeyin'
İskeçe PASOK Milletvekili Burhan Baran GÜNDEM gazetesine konuştu.
1 Haziran 2023 Perşembe

İskeçe PASOK Milletvekili Burhan Baran GÜNDEM gazetesine konuştu. Baran, 25 Haziran'da gerçekleşecek seçimlerin önemine vurgu yaparak, milletvekili seçimlerinin 21 Mayıs'ta tamamlanmadığını, 25 Haziran'da yeni bir seçime gidildiğini vurguladı.

İskeçe'de azınlıktan iki milletvekilinin seçildiğini hatırlatan Baran, 25 Haziran'da da aynı başarının tekrar etmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle İskeçe'de Yeni Demokrasi Partisi yetkililerinin "Bize oy verin ki iki Türk çıkmasın" dediğini belirten Baran, "Orada Allah razı olsun ki bizim Türk olduğumuzu kabul ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Baran, "Azınlık insanımızın Yeni Demokrasi Partisine herhangi bir vefa borcu yok. Tam aksine yarattığı ekonomik sıkıntılardan dolayı ve azınlığımızı böldüğünden dolayı - bunun altını çizerek söylüyorum. Sonuçlar matematiksel olarak ortada. Daha çok detaya girmek istemiyorum. Haliyle Yeni Demokrasiye oy vermenin bir anlamı yok." dedi.

Seçmene "Sakın gevşemeyin" çağrısında bulunan Baran, "Seçilmiş hiçbir aday yok. Şu anda sadece ve sadece başardığımız önümüzdeki seçimlerde liste başında olacak adaylar bellidir. Gevşemenin bir anlamı yok. Zait ve stavros konmayacak ama PASOK partisinin ikinci ya da üçüncü sırada olması gerekiyor ki ben yeniden milletvekili olabileyim. Azınlık seçmeninin 21 Mayıs'tan daha geniş bir katılımla 25 Haziran'da seçimlere katılmasını istiyorum." dedi.

Haberler


Son 4 günde 242 orman yangını çıktı

Hacı Bektaş Veli anma etkinliğine Batı Trakya’dan da temsilciler katıldı

İskeçe’deki camilerde yağmur duası yapıldı

Geleneksel Şahin Kermesi yoğun katılımla başladı

Avrupa orman yangınlarıyla boğuşuyor

İskeçe’de Cuma namazı sonrası yağmur duası yapılacak

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2024 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

15 Ağustos için çok yüksek yangın riski uyarısı

Dört bölgede 100 bin dönümden fazla arazi yandı!

Filistin destekçileri, Pire Limanı’nda İsraillileri taşıyan gemiyi protesto etti

Yangın mağdurlarına acil yardım paketi

Hayvan besicilerinin protestosu iptal edildi