Anasayfa


01-06-2023
Burhan Baran’dan seçmene çağrı: ‘Sakın gevşemeyin’
İskeçe PASOK Milletvekili Burhan Baran GÜNDEM gazetesine konuştu.
1 Haziran 2023 Perşembe

İskeçe PASOK Milletvekili Burhan Baran GÜNDEM gazetesine konuştu. Baran, 25 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerin önemine vurgu yaparak, milletvekili seçimlerinin 21 Mayıs’ta tamamlanmadığını, 25 Haziran’da yeni bir seçime gidildiğini vurguladı.

İskeçe’de azınlıktan iki milletvekilinin seçildiğini hatırlatan Baran, 25 Haziran’da da aynı başarının tekrar etmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle İskeçe’de Yeni Demokrasi Partisi yetkililerinin “Bize oy verin ki iki Türk çıkmasın” dediğini belirten Baran, “Orada Allah razı olsun ki bizim Türk olduğumuzu kabul ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

Baran, "Azınlık insanımızın Yeni Demokrasi Partisine herhangi bir vefa borcu yok. Tam aksine yarattığı ekonomik sıkıntılardan dolayı ve azınlığımızı böldüğünden dolayı - bunun altını çizerek söylüyorum. Sonuçlar matematiksel olarak ortada. Daha çok detaya girmek istemiyorum. Haliyle Yeni Demokrasiye oy vermenin bir anlamı yok.” dedi.

Seçmene “Sakın gevşemeyin” çağrısında bulunan Baran, “Seçilmiş hiçbir aday yok. Şu anda sadece ve sadece başardığımız önümüzdeki seçimlerde liste başında olacak adaylar bellidir. Gevşemenin bir anlamı yok. Zait ve stavros konmayacak ama PASOK partisinin ikinci ya da üçüncü sırada olması gerekiyor ki ben yeniden milletvekili olabileyim. Azınlık seçmeninin 21 Mayıs’tan daha geniş bir katılımla 25 Haziran’da seçimlere katılmasını istiyorum.” dedi.

Haberler


İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi

Ünlü tenor Hakan Aysev Gümülcine’ye geliyor

DEB Partisi ve EFA’dan ortak etkinlik

Pervin Hayrullah ‘Ezilen Halklar Konferansı’na katıldı

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ligde 18. kez şampiyon oldu

Yunanistan, AB’nin Türkiye ile ilişkiler hakkındaki kararlarından memnun

Eyalette orman yangınlarına hazırlık toplantısı

Varufakis: ‘Almanya, İsrail’in savaş suçu işleme hakkını savunuyor’