Anasayfa

01-06-2023
'Türkçe ve başörtüsü üzerinden Batı Trakya Türk toplumu yine hedef gösterildi'
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Gümülcine Belediye Meclisinde temsil edilen "Spartakos" listesinin, Gümülcine Hastanesinde çalışan Türk azınlık üyesi doktorların kendi aralarında Türkçe konuşmalarına ve bazı kadın çalışanların başörtüsü takmasına tepki göstermesi üzerine bir açıklama yayımladı.
1 Haziran 2023 Perşembe

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Gümülcine Belediye Meclisinde temsil edilen "Spartakos" listesinin, Gümülcine Hastanesinde çalışan Türk azınlık üyesi doktorların kendi aralarında Türkçe konuşmalarına ve bazı kadın çalışanların başörtüsü takmasına tepki göstermesi üzerine bir açıklama yayımladı. ABTTF, Türkçe ve başörtüsü üzerinden Batı Trakya Türk toplumunun bir kez daha hedef haline getirildiğini ifade etti.

Açıklamada, "Ülkemizde yaklaşan yerel ve bölgesel seçimler öncesi aşırılık yanlısı çevrelerin bölgemizdeki huzuru bozmaya yönelik bu ve benzeri provokasyonlarına ve siyasi çıkarları için toplumumuzu hedef göstermelerine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili olarak ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu şunları kaydetti: "Spartakos listesinin tümüyle provokasyon kokan açıklaması, Türkçe ve başörtüsünü hedefe koyarak bölgemizdeki barış ve huzur ortamını bozmaya yönelik. Bölgemizdeki kültürel ve dinsel zenginlikler içerisinde yetişmiş olan Spartakos listesi üyelerinin de çok iyi bildiği gibi Rodop ilinde nüfusun çoğunluğunu Batı Trakya Türkleri oluşturuyor ve en çok konuşulan dil Türkçe. Dolayısıyla toplumumuz mensubu doktor ve hemşirelerin kendi aralarında ana dilleri Türkçe'yi konuşmaları gayet doğal ve en temel hakları. Başörtüsü ile ilgili olarak ise ülkemizin anayasasında da açıkça belirtildiği gibi herkes din ve vicdan özgürlüğü hakkına sahip ve anayasaya ve kanunlara karşı gelmediği ve başkalarının haklarına zarar vermediği müddetçe dini vecibelerini yerine getirmekte tamamen özgür. Ülkemizde yaklaşan yerel ve bölgesel seçimler öncesi aşırılık yanlısı çevrelerin bölgemizdeki huzuru bozmaya yönelik bu ve benzeri provokasyonlarına ve siyasi çıkarları için toplumumuzu hedef göstermelerine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz."

Haberler


Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı

ABTTF: “Yunanistan, önce kendi azınlık hakları sicilini düzeltmeli”

ABTTF’den Fenerbahçeliler Derneği kararına tepki

Gümülcine’de Paralimpi̇k Eğitim Parkı kurulacak