Anasayfa


03-06-2023
İzmir-Midilli hattında sezon açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen İzmir-Midilli seferleri bugün başladı. Kurban Bayramı boyunca hem İzmir’den Midilli’ye hem de Midilli’den İzmir’e günübirlik seferler yapılacak.
3 Haziran 2023 Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz turizminin ivme kazandırması için hayata geçirilen İzmir-Midilli seferleri bugün (3 Haziran Cumartesi) başladı. İlk seferinde yüzde 90 doluluk oranına ulaşan İhsan Alyanak gemisi 267 yolcuyla Alsancak Limanı’ndan yola çıktı. Midilli seferlerinde bu yıl yolcular, artık bisikletleriyle de ulaşım sağlayabilecek.

İZDENİZ bünyesinde hizmet veren İhsan Alyanak yolcu gemisiyle Alsancak Limanı’ndan Midilli Limanı’na yapılacak seferler 2.5 saat sürecek. Yolculuklar her cuma gidiş, her pazar dönüş şeklinde planlandı.

400 kişilik yolcu gemisi için en fazla 310 bilet satışı olacağını aktaran İZDENİZ Genel Müdürü Ümit Yılmaz, "Geminin kapasitesi 400, 90 tanesi üst kat açık alan olduğu için orayla ilgili bilet satmıyoruz. 6 personel yer alacak. 2.5 saat yolculuk sürüyor. Cuma sabahı İzmir’den yola çıkacak. Pazar sabahı Midilli’den İzmir’e geri dönecek. 270 bilet satıldı. Maksimum 310 bilet satacağız çünkü kapasitemiz o kadar. Geminin dörtte üçü dolmuş durumda. İlk seferde bisikletli yolcu olmayacak ancak daha sonraki seferlerde bilet alışlarında bildirmek koşuluyla 10 bisikletli yolcuyu alacağız" dedi.

GİDİŞ-DÖNÜŞ BİLET ÜCRETİ 60 EURO
Midilli turları için Türk vatandaşlarının yeşil pasaportu ve Schengen vizesi olması gerekiyor. Gidiş-dönüş bilet ücreti bu yıl 60 euro, tek yön bilet ücreti ise 35 euro olarak belirlendi. 8-18 yaş grubu için yüzde 50 indirim uygulanıyor. 0-7 yaş grubu çocuklar ise ücretsiz seyahat edebiliyor.


Haberler


Yunanistan, Gazze’ye insani yardım malzemesi gönderdi

Yassıköy Belediyesinin hizmetleri dijital ortamda

Veria’da Osmanlı dönemine ait mezar bulundu

Türkiye Dışişleri Bakanlığı İTB’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

Dolaphan Camii’nde oldubittiye izin verilmedi

İTB genel kurulu gerçekleşti

Yunanistan, İran’ın İsrail’e hava saldırısını şiddetle kınadı

Almanya’dan Varufakis’e siyasi faaliyet yasağı

Hukuk Fakültesindeki işgale polis müdahale etti

Eskpres vize uygulaması Türk turist sayısını üç katına çıkardı

Baran’dan Kipi sınır kapısındaki yığılmalar konusunda soru

İTB genel kurulu yarın