Anasayfa

03-06-2023
ABD Büyükelçisinden Dedeağaç vurgusu
ABD Atina Büyükelçisi George Tsunis, Bulgaristan, Moldova, Romanya ve Ukrayna'nın Atina Büyükelçileri ile birlikte dün (2 Haziran Cuma) Dedeağaç'ı ziyaret etti.
3 Haziran 2023 Cumartesi

ABD Atina Büyükelçisi George Tsunis, Bulgaristan, Moldova, Romanya ve Ukrayna'nın Atina Büyükelçileri ile birlikte dün (2 Haziran Cuma) Dedeağaç'ı ziyaret etti.

Dedeağaç'taki yüzer doğal gaz depolama ünitesini (FSRU) ziyaret eden Tsunis, Dedeağaç'ın stratejik rolüne vurgu yaparak, "Sadece Yunanistan'da değil, tüm bölgede enerji güvenliğini sağlayacak bir enerji üssüne dönüşen bir bölge" dedi. Tsunis bu durumun "refah ve istikrar anlamına geldiğini" belirtti.

Yunanistan'ın, Güneydoğu Avrupa'nın enerji haritasının yeniden çizilmesinde ve komşu ülkelerin Rus doğalgazına bağımlılıklarının sona ermesinde liderlik rolü üstlendiğini söyleyen Tsunis, "Dedeağaç'ın önemi, burada dört meslektaşımla birlikte olmam gerçeğiyle vurgulanıyor. Romanya, Bulgaristan, Moldova ve Ukrayna'nın büyükelçileri burada. Herkes Dedeağaç'ın bir enerji ve ticaret merkezi olmasının yanı sıra NATO için de lojistik bir merkez olarak önemini kabul ediyor." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın güvenliğinin ABD, AB ve NATO ile güçlü ilişkilere bağlı olduğuna inandığını söyleyen Tsunis, Yunanistan'ın ABD ve NATO için güvenilir bir müttefik olduğunu belirtti.

Tsunis ve beraberindeki beş büyükelçi, Dedeağaç ziyaretleri kapsamında Dedeağaç Limanı İşletmesi Başkanı Kostas Hacımihail, Meriç'ten Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitris Petroviç, Dedeağaç Belediye Başkanı Yannis Zambukis ve Dedeağaç Metropoliti Anthimos ile de görüştü.

Haberler


Özgür Ferhat: “Yakıt yardımı iki katına çıkarılmalı”

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünden yeni eğitim yılı mesajı

Düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı: 1 kişi öldü, 25 kişi kayıp

Özgür Ferhat’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya tepki

ABTTF, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Başkonsolos Ünal’dan İskeçe Çınar Camii’ne geçmiş olsun ziyareti

YTB Başkanı Turus’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya tepki

Gümülcine Müftülüğü, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Yassıköy Belediye Başkanı İmam, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya kınama

Burhan Baran Çınar Camiine yapılan saldırıyı kınadı

Zeybek’ten Çınar Camiine yapılan saldırıya sert tepki