Anasayfa

03-06-2023
SİRİZA'dan Miçotakis'in açıklamalarına tepki
SİRİZA Partisi, eski Başbakan Kiriakos Miçotakis'in Rodop ilindeki seçim sonuçlarına yönelik Proto Thema gazetesine yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.
3 Haziran 2023 Cumartesi

SİRİZA Partisi, eski Başbakan Kiriakos Miçotakis'in Rodop ilindeki seçim sonuçlarına yönelik Proto Thema gazetesine yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Yeni Demokrasi Partisi (YDP) ve Kiriakos Miçotakis'in seçim haritasında başka hiçbir rengi kabul edememesi sebebiyle Yunanistan vatandaşlarını hedef alma ve bölme gibi tehlikeli bir oyuna başvurduğu belirtilen açıklamada, Müslüman azınlığın demokratik oylarının hafife alındığını vurgulandı.

"Rodop ilindeki Yunan Müslümanlarına yabancı bir gücün ajanı muamelesi yapmanın ve onların demokratik iradesinin sorgulanmasının tehlikeli bir uygulama olduğu" vurgulanan açıklamada, "Bu tavır yasalar önünde eşitlik ilkesine aykırıdır ve ulusal risktir." ifadelerine yer verildi.

YDP'ye "oy kazanmak amacıyla milli çıkarlara zarar verecek" uygulamalarda bulunmaması çağrısında bulunulan açıklamada, "Yunan vatandaşları, YDP adayını değil de SİRİZA adayını tercih ettikleri için aşağılanmamalı." denildi.

Açıklamada, "Bunu anlayamıyorlarsa, en azından net olan durumu anlasınlar: Azınlığı ve yerel toplumu bir bütün olarak bölerek elde ettikleri tek şey, Türkiye'nin ve Türkiye Cumhurbaşkanı'nın planlarına hizmet etmektir." ifadeleri dikkat çekti.

Haberler


Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel kurulu bu pazar

Batı Trakya’da Ruh Sağlığı Hizmetlerine Yaklaşım ve Kültürel Etkiler

Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu

Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”

SEÇEK Derneğinden Ankara’da üst düzey ziyaretler

Ilıca’da geleneksel Hıdırellez coşkusu