Anasayfa

03-06-2023
SİRİZA'dan Miçotakis'in açıklamalarına tepki
SİRİZA Partisi, eski Başbakan Kiriakos Miçotakis'in Rodop ilindeki seçim sonuçlarına yönelik Proto Thema gazetesine yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.
3 Haziran 2023 Cumartesi

SİRİZA Partisi, eski Başbakan Kiriakos Miçotakis'in Rodop ilindeki seçim sonuçlarına yönelik Proto Thema gazetesine yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Yeni Demokrasi Partisi (YDP) ve Kiriakos Miçotakis'in seçim haritasında başka hiçbir rengi kabul edememesi sebebiyle Yunanistan vatandaşlarını hedef alma ve bölme gibi tehlikeli bir oyuna başvurduğu belirtilen açıklamada, Müslüman azınlığın demokratik oylarının hafife alındığını vurgulandı.

"Rodop ilindeki Yunan Müslümanlarına yabancı bir gücün ajanı muamelesi yapmanın ve onların demokratik iradesinin sorgulanmasının tehlikeli bir uygulama olduğu" vurgulanan açıklamada, "Bu tavır yasalar önünde eşitlik ilkesine aykırıdır ve ulusal risktir." ifadelerine yer verildi.

YDP'ye "oy kazanmak amacıyla milli çıkarlara zarar verecek" uygulamalarda bulunmaması çağrısında bulunulan açıklamada, "Yunan vatandaşları, YDP adayını değil de SİRİZA adayını tercih ettikleri için aşağılanmamalı." denildi.

Açıklamada, "Bunu anlayamıyorlarsa, en azından net olan durumu anlasınlar: Azınlığı ve yerel toplumu bir bütün olarak bölerek elde ettikleri tek şey, Türkiye'nin ve Türkiye Cumhurbaşkanı'nın planlarına hizmet etmektir." ifadeleri dikkat çekti.

Haberler


Özgür Ferhat’ın dokunulmazlığının kaldırılması talebi mecliste reddedildi

Perşembe akşamı yağış, 1 Mayıs’ta soğuk hava etkili olacak

Başkonsolos Ünal, Taşağıl köyünü ziyaret etti

Rodop ve Dedeağaç’ta dolandırıcılık şebekesine darbe

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrencilerinden büyük başarı

Avrupa Hür İttifakından AB’ye çağrı: “Fonların merkezileştirilmesine son verin”

İstanbul BATÖB’den mezunlara veda etkinliği

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü’nde nisan ayı buluşması

Arnavutluk, ABD ve Yunanistan’dan enerji anlaşmaları

İskeçe Türk Birliği yeni yönetiminden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

Brika’nın yerine Pavlakaki görevlendirildi

Santorini’de deprem riskine karşı sivil koruma tedbirleri devrede