Anasayfa


06-06-2023
İTB ve GTGB ekibi Edirne’de etkinliğe katıldı
İskeçe Türk Birliği ve Gümülcine Türk Gençler Birliği ekipleri Edirne’de gerçekleştirilen “Dünya Kahvaltı Günü” etkinliğine katıldı.
6 Haziran 2023 Salı



İskeçe Türk Birliği ve Gümülcine Türk Gençler Birliği ekipleri, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen “Dünya Kahvaltı Günü” etkinliğine katıldı.

İskeçe Türk Birliği resim kursu öğrencileri ile Gümülcine Türk Gençler Birliği Kadınlar Kolu üyeleri ve öğrencilerden oluşan ekip, 4 Haziran Pazar günü Edirne’ye günübirlik gezi düzenledi.

İskeçe Türk Birliği ve Gümülcine Türk Gençler Birliği kurs öğrencileri, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği tarafından düzenlenen "Dünya Kahvaltı Günü" etkinliğine katıldı.

İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı Sevil Şerifoğlu ve resim kursu eğitmeni Zeynur Bargan ile Gümülcine Türk Gençler Birliği Kadınlar Kolu Başkanı Aslı Ali başkanlığındaki ekip şehirdeki turistik ve tarihi mekanları da gezme fırsatı buldu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği tarafından "Dünya Kahvaltı Günü" nedeniyle Meriç Nehri kenarındaki bir restoranda düzenlenen kahvaltıda, Batı Trakyalı çocuklar ve aileleri ile Edirne’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki sevgi evlerinde kalan çocuklar bir araya geldi.

Etkinliğe; Türkiye Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük , Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan katıldı.

Büyükelçi Murat Ahmet Yörük yaptığı konuşmada, 4 Haziran Dünya Kahvaltı Günü’nün asıl amacının zengin Türk kahvaltı geleneğini hem yurt genelinde hem ülke dışında tanınır, bilinir bir birliktelik vesilesi haline getirmek olduğunu söyledi.

Konuşmalar sonrası illüzyon gösterisi izleyen çocuklara Osmanlı macunu ikram edildi ve çeşitli hediyeler verildi.

Batı Trakya’dan Edirne’ye giden çocuklar aileleriyle, Balkan Tarihi ve Ekmekçizade Kervansarayı müzelerini de gezdi. İTB ve GTGB ekipleri Edirne’de serbest zaman geçirdikten sonra aynı gün Yunanistan’a döndü.



Haberler


Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu