Anasayfa

28-04-2016
"Sığınmacıları tutuklama, gözaltına alma ve sınır dışı etme" yetkisi!
Avusturya Parlamentosu, polise "sığınmacıları tutuklama, gözaltına alma ve sınır dışı etme" yetkisi veren yasayı kabul etti.
28 Nisan 2016 Perşembe

Koalisyon hükümeti tarafından hazırlanan tasarı, sığınmacıların ülkeye girmesini ve iltica başvurusu yapmalarını zorlaştırmayı öngörüyor. Ulusal Konsey’de görüşülen yasa tasarısı, 67 ret oyuna karşılık 98 oyla kabul edilerek yasalaştı.

Yasaya göre, sığınmacı sayısının ani artışı karşısında hükümete "olağanüstü hal" ilan etme yetkisi veriliyor. Yasa, Suriye dahil, savaş bölgelerinden gelen bütün sığınmacıların iltica başvurularının, doğrudan sınırda reddedilmesine olanak tanıyor.

Polise ve sınır muhafızlarına sığınmacıları "tutuklama, gözaltına alma ve hemen sınır dışı etme" yetkisi veren yasaya göre mevcut durumda 5 gün olan gözaltında tutma süresi 14 güne çıkarılıyor.

Yasaya göre bazı sınır kapılarında geçici sınır kontrolleri yapılabilecek.
Yasal düzenlemeyi "yetersiz" bulan aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) ve yasanın insan hakları düzenlemelerine aykırı olduğunu savunan Yeşiller ve Neos partisi, ret oyu verdi.

İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka ise "Bütün dünyanın yükünü biz çekemeyiz" diyerek yasayı savundu.

2015 yılında 88 bin sığınmacı başvurusu alan Avusturya, 2016 yılı için en fazla 37 bin 500 sığınmacı başvurusu kabul edeceğini ve günlük 80 sığınmacının girişine izin vereceğini açıklamıştı.

Slovenya ve Macaristan sınırında kontrolleri artıran ve bazı sınırlara tel örgüler çeken Avusturya, İtalya sınırdaki Brenner sınır kapısında kontrolleri artırmayı ve 370 metrelik tel örgü çekmeye planlıyor.

Haberler


’Radyocu Galip’ son yolculuğuna uğurlandı

Emekli öğretmen ve yazar Tevfik Hüseyinoğlu hayatını kaybetti

Hüseyin Baltacı: “Batı Trakya Türk azınlığı bir tehdit değil, sadece eşit vatandaşlık talep ediyor”

Yunanistan’da sağlık sistemi için en büyük tehdit: Yaşlanan nüfus

Köylerde ENFİA kaldırılıyor, aileler için yeni vergi indirimleri geliyor

Özgür Ferhat, Egemen Bağış ile Selanik Metropolitan Zirvesi’nde bir araya geldi

Asafoğlu’ndan AP’de Yunan vekillere yanıt: “Batı Trakya Türklerini inkâr edemezsiniz”

İskeçe Müftülüğünün kermesi yoğun katılımla başladı

DEB Partisi ve EFA’dan Avrupa Parlamentosunda Ulusal Azınlıklar Konferansı

İskeçe’de şok yaratan olay!

Egemen Bağış, 5’inci Selanik Metropolitan Zirvesi’nde konuştu

Yunanistan’da 10 kişiden 7’si ülkedeki gidişata dair kötümser görüşte