Anasayfa

15-06-2023
İskeçe Ilıca Camii'ne saldırı!
Fransız vatandaşı olduğu öğrenilen saldırgan cami içindeki Kur'an-ı Kerimleri parçaladı.
15 Haziran 2023 Perşembe



İskeçe iline bağlı Ilıca köyündeki cami, bir kişinin saldırısına uğradı. Olay, bugün saat 18.00 sularında yaşandı. İskeçe Müftülüğünün konuyla ilgili açıklamasına göre, Fransız vatandaşı olduğu belirtinen şahıs bugün (15 Haziran Perşembe) Mustafçova Belediyesine bağlı Ilıca kaplıcalar mevkiindeki camiye girdi vecamideki Kur'an-ı Kerimleri parçalayarak yere attı, minberin perdesini sökerek başına sardı.

Olaya şahit olan Ilıca eski nahiye müdürü Hasan Nazır'ın ifadesine göre, camiye saldıran şahıs, polis tarafından gözaltına alınarak Şahin karakoluna götürüldü. Çirkin provokasyona bölge halkı büyük tepki gösterdi. Köy sakinleri polise haber vererek saldırgandan şikayetçi oldu.

SALDIRGAN HAKKINDA ŞİKAYETTE BULUNULDU
İskeçe Müftülüğünün olayla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Mustafaçova Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Delihüseyin ve Ilıca Aşağı Mahalle Mütevelli Heyeti Başkanı Eyüp Köse ile istişare ederek Fransız vatandaşı şahıs hakkında şikayette bulunulmuştur.
Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı olarak kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve mabedimize yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınar, barış ve huzur ortamını yok etmeye yönelik bu tür saldırıyı gerçekleştiren karanlık ruhlu şahsın hak ettiği cezaya çarptırılmasını bekleriz.

Milletimiz söz konusu olayı endişe ve şaşkınlıkla karşılamıştır. Rabbim bu tür dini değerlerimize saldıran kötülerden korusun."


Haberler


Hüseyin Zeybek, doğal afetlere karşı tarımsal yatırımlardaki gecikmeyi meclis gündemine taşıdı

Prof. Dr. Ömer Devecioğlu son yolculuğuna uğurlanıyor

Gümülcine Devlet Hastanesi’nin trafik bağlantısını iyileştirmek için çalışmalar başladı

2026 SEÇEK Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri programı belli oldu

Prof. Dr. Ömer Devecioğlu’nu kaybettik

Yeni sıcak hava dalgası geliyor

Kalenderköy – Kardere yolundaki kanal asfaltlama çalışmaları yakından takip ediliyor

Kozlukebir Belediyesi 24 temizlik personeli alacak

Dr. Sadık Ahmet için İzmit’te anma töreni

Gençler, kitap değerlendirme etkinliğinde bir araya geldi

ENFIA yeni yıldan itibaren değişiyor

Yeni Demokrasi liderliğini koruyor, ELAS ikinci parti