Anasayfa

16-06-2023
İrfan Hacıgene cami saldırısını kınadı
Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti Meclis Üyesi İrfan Hacıgene Ilıca'daki camiye yapılan saldırıyı kınadı.
16 Haziran 2023 Cuma

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti Meclis Üyesi İrfan Hacıgene Ilıca'daki camiye yapılan saldırıyı kınadı.

İrfan Hacıgene açıklamasında, "Dini mekânların ve dini temsil eden sembollerin aşağılanması ve hor görülmesi asla ve asla kabul edilemez." ifadelerine yer verdi.

Hacıgene'nin açıklaması şöyle: "Dini mekânların ve dini temsil eden sembollerin aşağılanması ve hor görülmesi asla ve asla kabul edilemez. Bu tür davranışlar açık ve net bir şekilde her zaman kınanmaktadır.

Trakya'da herkesin barış ve uyum içinde bir arada yaşamasını sağladık ve her iki toplum da birbirinin dinine saygı duyuyor. Bunu da hep birlikte, karşılıklı çaba ve karşılıklı anlayışla başardık.

Bu nedenle, uygunsuz eylemlerle iki dinin ahenkli bir arada yaşama ortamını kışkırtmaya çalışanları izole etmeliyiz.

Ilıca köyü camiine yapılan saygısızlığı kınıyor ve yetkili Yunan makamlarının faili veya failleri tespit edip uygun cezayı vereceklerine inanıyorum."

Haberler


Hacı Bektaş Veli anma etkinliğine Batı Trakya’dan da temsilciler katıldı

İskeçe’deki camilerde yağmur duası yapıldı

Geleneksel Şahin Kermesi yoğun katılımla başladı

Avrupa orman yangınlarıyla boğuşuyor

İskeçe’de Cuma namazı sonrası yağmur duası yapılacak

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2024 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

15 Ağustos için çok yüksek yangın riski uyarısı

Dört bölgede 100 bin dönümden fazla arazi yandı!

Filistin destekçileri, Pire Limanı’nda İsraillileri taşıyan gemiyi protesto etti

Yangın mağdurlarına acil yardım paketi

Hayvan besicilerinin protestosu iptal edildi

Yassıköy Belediyesi’nden geleneksel tatlı yarışması