Anasayfa


22-06-2023
Zeybek: ‘Gelin hep birlikte SİRİZA’yı İskeçe’de birinci parti yapalım’
Hüseyin Zeybek: “Azınlığın onuru ve itibarı ile oynayanlar gereken cevabı almalıdırlar. Gelin hep birlikte SİRİZA’yı İskeçe ilinde de birinci parti yapalım.”
22 Haziran 2023 Perşembe

İskeçe SİRİZA milletvekili adayı Hüseyin Zeybek, 25 Haziran Pazar günü gerçekleşecek seçimlerin 21 Mayıs’taki seçimlerle hiçbir ilgisi olmadığını ve tamamen yeni bir seçim olduğunu vurguladı. Yaptığı yazılı açıklamada, “Kimsenin yeri garanti değildir. Seçilmek için tekrar milletvekili adaylarının oy almaları gerekmektedir.” diyen Zeybek, bu seçimlerde adaylara zait işareti konulmayacağını, seçimlerin liste usulüyle gerçekleşeceğini belirtti.

25 Haziran’da yapılacak seçimlerde “bonus” sisteminin de olduğuna dikkat çeken Zeybek, “İkinci önemli olan fark da birinci gelen partiye %25 oy aldığında 20 milletvekili ve %40 oy aldığında 50 bonus milletvekili verilmesidir.” dedi.

Zeybek açıklamasına şöyle devam etti: “Bonus milletvekilleri 4 ve üzeri milletvekili çıkaran illere uygulanır. Yani İskeçe (Xanthi) ve Rodop (Rodopi) 3 milletvekili çıkardığından bu illere uygulanmıyor. Fakat özel bazı durumlarda bu illere de uygulanabilir. 2015 yılında İskeçe (Xanthi) ilinde SİRİZA partisinin 3 milletvekili çıkarması gibi. Bunu engellemek için ikinci partinin %25 üzerinde oy alması gerekmektedir. Bu durum birinci partinin %50’ye yakın veya üzerinde oy alması durumunda geçerli bir senaryodur.

Burada önemli olan birinci partinin çok yüksek oy almamasıdır. Bunun da garantisi ikinci partinin yüksek oy alıp çatalın açılmamasını sağlamaktır. Birinci ve ikinci parti birbirine yakın oy aldıkları taktirde %33 üzerinde olan artık oyların yükselmeyeceğinden üçüncü parti düşük oyla milletvekili çıkarıyor.

Bu seçimlerde kimsenin yeri garanti değildir çıkmak için sizin oylarınıza ihtiyaç duymaktayız.

Son günlerde Azınlığımıza karşı büyük bir saldırı ve tehdide tanık olmaktayız. Bütün bu oyunlara en güzel cevabı sizlerin 25 Haziran’da sandıkta vereceğinizden eminim.

Azınlığın onuru ve itibarı ile oynayanlar gereken cevabı almalıdırlar.

Gelin hep birlikte SİRİZA’yı İskeçe ilinde de birinci parti yapalım.”

Haberler


Yangınlara karşı drone önlemi

Seçim Komisyonundan Beleri’yi görevden alma kararı

Habipoğlu: ’Miçotakis AP seçimlerinde azınlığın mesajını aldı mı?’

Başkonsolos Ünal’dan Payamlar ziyareti

DEB Partisi hakkında Danıştay ve Yargıtay’a başvuru

Eyaletten Batı Nil Virüsü hakkında önemli açıklama

MASTER ENGİNEERİNG şirketi yeni şubesini açtı

Yunanistan’da ilk Batı Nil virüsü vakası

Şeçek etkinlikleri 2 Ağustos’da başlıyor

Baro Başkanları Birliği, Yunan adalet sistemindeki yapısal sorunları AB’ye taşıyacak

DEB Partisi Genel Başkanı Asafoğlu Yargıtay’a gitti

GTGB’de genç yeteneklerden sergi