Anasayfa

04-05-2016
Azınlık mensupları da itfaiye eri olabilecek
Rodopo Milletvekili İlhan Ahmet'in, itfaiye eri alımlarında azınlık mensuplarına binde 5'lik kontenjan hakkı uygulanması talebine, İçişleri ve İdari Yapı Bakanlığı'ndan olumlu yanıt geldi.
4 Mayıs 2016 Çarşamba

Milletvekili Ahmet'in İçişleri ve İdari Yapı Bakanı'na yatırdığı soru önergesine istinaden gelen cevapta, azınlık mensuplarının üniversite yerleştirmelerinde İtfaiyecilik Yüksek Okulları'na başvurabilmesinin ve devlet memuriyetinde itfaiye eri olabilmesinin önü açıldı.

Böylece azınlık mensuplarına tanınan üniversitelere girmede ve devlet memuru olmada binde 5'lik kontenjan hakkının, İtfaiyecilik Yüksek Okullarına kaydolma ve itfaiye eri olmada da uygulanacağı bakanlık kararı ile duyruldu.

Hatırlanacağı üzere milletvekili İlhan Ahmet, İçişleri ve İdari Yapı Bakanlığı'na hitaben yatırdığı soru önergesinde, Trakya bölgesinin ve ülkenin içinden geçtiği ekonomik krizden en fazla etkilenen bölge olduğunu belirtmiş, azınlık mensupları için öngörülen kontenjan hakkının az sayıda da olsa bölge insanına sağlayacağı istihdamın önemini dile getirmişti.

Haberler


Batı Trakya’da yabancılara emlak satışını sıkılaştırma gündemde

Hüseyin Zeybek: “Tarım politikaları üreticiyi çıkmaza sürüklüyor”

Yunanistan’da 2025 iklim bilançosu

Gribe yakalanan iki çocuk yoğun bakımda

Egnatia’da traktörler çekiliyor, talepler Masada

10 bin euroluk yardım programı genişletiliyor

Dedeağaç Hastanesinde damar ultrasonu hizmeti başladı

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin kapatılma davası görüşüldü

Yunanistan: AB, Grönland için Danimarka’ya destek vermeli

Balkan Barış Platformu İstanbul’da toplanıyor

Euro Bölgesi’nde kamu borcu oranı yükseldi, en yüksek oran Yunanistan’da

Işık Sadık Ahmet, YTB Başkanı Abdulhadi Turus’u ziyaret etti