Anasayfa

03-07-2023
İskeçe'de son hatim etkinliği Ilıca'da yapıldı
İskeçe ilindeki bu yılın son hatim etkinliği Ilıca köyünde gerçekleştirildi.
3 Temmuz 2023 Pazartesi

İskeçe Müftülüğü çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Ilıca Yukarı Mahalle Kur'an Kursu'ndaki 15 öğrenci için 2 Temmuz Pazar günü hatim etkinliği yapıldı.

Büyük bir coşkuyla gerçekleşen Ilıca Yukarı Mahalle Kur'an Kursu hatim törenine, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da katıldı.

Ilıca köyü hatim merasiminde öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilaveti, okudukları şiir ve ilahiler büyük beğeni topladı. İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, hatim töreninin ardından dua yaparak Ilıca Yukarı Mahalle din görevlilerini, öğrencilerini ve ailelerini tebrik etti ve başarılar diledi.

Ilıca köyündeki etkinliğe Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, İskeçe Müftüsü Trampa, İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, aslen Ilıcalı olan İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu ve çok sayıda soydaş katıldı.

Hatim töreninde, öğle namazından sonra misafirlere geleneksel etli pilav ve ayran ikram edildi.

Haberler


Işıklar köyündeki iftar programına yoğun katılım

DYPA’dan çalışanlara eğitim programı: 750 euroya kadar destek

YTB Başkanlığına Abdulhadi Turus asaleten atandı

GAT genel kurulu 29 Mart’ta

Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!