Anasayfa

18-07-2023
Yanan Balıklı Rum Hastanesi eski günlerine dönmeye hazırlanıyor
Yangın sonucu kullanılamaz hale gelen İstanbul Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi, yılın sonunda tamamlanması hedeflenen restorasyon ve tadilat çalışmalarının ardından kapılarını yeniden açacak.
18 Temmuz 2023 Salı

Yangın sonucu kullanılamaz hale gelen İstanbul Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi, yılın sonunda tamamlanması hedeflenen restorasyon ve tadilat çalışmalarının ardından kapılarını yeniden açacak.

Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi'ndeki Balıklı Rum Hastanesinin yaşlı bakımevinde 4 Ağustos 2022'de yangın çıkmış, tarihi bina kullanılamaz hale gelmişti.

İstanbul Valiliği, Zeytinburnu Belediyesi ve hastane yönetiminin koordinesinde sürdürülen tadilat ve restorasyon çalışmalarında yavaş yavaş sona gelindiği bildirildi.

Dış cephe ve çatı saçak alt kısmını içeren tadilatın yüzde 98'lik bölümü tamamlandığı, binanın içinde yürütülen çalışmalar doğrultusunda elektrik tesisatının ise yüzde 60'ının yapıldığı kaydedildi.

Binanın tarihi olması ve aslına uygun şekilde yeniden ayağa kaldırılması için yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında çatı tamamen kapatıldı.

Hastanenin yaşlı bakımevi bölümünde yürütülen restorasyon ile tadilat işlerinin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

BİNA İÇİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Balıklı Rum Hastanesi Vakfı İnşaat Mühendisi Erol Yümlü, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleri sonrası, dönemin İstanbul Valisi olan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un destekleriyle yapıda tadilat çalışmalarına başlandığını söyledi.

Yaklaşık 2000 metrekare volta döşeme, 2350 metrekare çatı, ahşap pencere ve cephe restorasyonunun yüzde 98'lik kısmının tamamlandığı, bina içindeki elektrik ve mekanik tesisat çalışmalarının devam ettiğini anlatan Yümlü, İstanbul Valisi Davut Gül'ün çalışmaları yerinde incelediğini kaydetti.

Yümlü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya, Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy'a ve görevinin başına geçer geçmez kendilerini ziyaret eden Vali Gül'e kötü zamanda yanlarında olduklarından ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Haberler


Son 4 günde 242 orman yangını çıktı

Hacı Bektaş Veli anma etkinliğine Batı Trakya’dan da temsilciler katıldı

İskeçe’deki camilerde yağmur duası yapıldı

Geleneksel Şahin Kermesi yoğun katılımla başladı

Avrupa orman yangınlarıyla boğuşuyor

İskeçe’de Cuma namazı sonrası yağmur duası yapılacak

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2024 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

15 Ağustos için çok yüksek yangın riski uyarısı

Dört bölgede 100 bin dönümden fazla arazi yandı!

Filistin destekçileri, Pire Limanı’nda İsraillileri taşıyan gemiyi protesto etti

Yangın mağdurlarına acil yardım paketi

Hayvan besicilerinin protestosu iptal edildi