Anasayfa

03-08-2023
Ozan Ahmetoğlu: 'Azınlık okullarının öğrencisi az olunca da sorun, çok olunca da!'
İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya'daki Türk azınlık okullarında uygulanan sisteme tepki gösterdi.
3 Ağustos 2023 Perşembe

İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya'daki Türk azınlık okullarında uygulanan sisteme tepki gösterdi.

Ahmetoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın bir taraftan öğrenci azlığı bahanesiyle Batı Trakya'daki Türk azınlık okullarını kapattığını, diğer yandan öğrenci fazlalığı nedeniyle bina sorunu yaşayan İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesinin sorununu çözüme kavuşturmayı reddettiğini belirtti.

İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Yunanistan, bir taraftan öğrenci azlığı bahanesiyle Batı Trakya'daki Türk azınlık okullarını kapatırken, diğer yandan öğrenci fazlalığı nedeniyle bina sorunu yaşayan İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi'nin bina sorununu çözüme kavuşturmayı reddediyor ve Türk azınlık öğrencilerini (sabah ve öğleden sonra olmak üzere) vardiyalı eğitime mahkum ediyor!

Peki amaç ne? Amaç tabii ki vardiyalı eğitimden şikayet eden öğrencilerin Türk azınlık okulunu tercih etmekten vazgeçmelerini sağlamak!

Bir taraftan öğrencisi az olan okullar kapatılıyor, diğer yandan öğrencisi çok olan okulun bina sorunu çözümsüz bırakılarak, Türk çocukları bölgede başka bir örneği olmayan vardiyalı eğitime mahkum ediliyor.

Batı Trakya'daki Türk azınlık okullarının öğrencisi az olunca sorun, çok olunca da yine sorun!

Çifte standart tüm azametiyle karşımızda!...

Foto1: Öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan Gümülcine'ye bağlı Ayazma Türk Azınlık İlkokulu

Foto2: Okul binası sorunu çözüme kavuşturulmadığı için öğrencilerin vardiyalı eğitime mahkum edildiği İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi."

Haberler


Avukat Orhan Mehmetoğlu’nu kaybettik

Seçek Derneğinin 2026 mali kongresi yapıldı

Miçotakis: Erdoğan ile görüşme şubat ayının ilk günlerinde olabilir

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Öğrencileri için Edirne’ye kültür gezisi

Türkiye’nin Yunanistan’a ihracatı 3 milyar doları aştı

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa AA’nın “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı

Özgür Ferhat: “Tütüncülerimiz yanlış politikalar nedeniyle zor günler geçirmektedir”

Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti