Anasayfa

16-08-2023
Habipoğlu: 'Kişinin seyahat özgürlüğü engellenemez'
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, kardeş kuruluş olan İstanbul merkezli Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin (BTTDD) Genel Başkanının Yunanistan'a girişine izin verilmemesine tepki gösterdi.
16 Ağustos 2023 Çarşamba

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, kardeş kuruluş olan İstanbul merkezli Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin (BTTDD) Genel Başkanının Yunanistan'a girişine izin verilmemesine tepki gösterdi.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "BTTDD Genel Başkanı Hasan Küçük'ün Yunanistan'a girişine izin verilmemesi karşısında üzüntü içerisinde Küçük'e desteğimizi iletiyorum. Ülkemiz Yunanistan'ın ailesiyle birlikte memleketini ziyaret etmek amacıyla Yunanistan'a gelen Küçük'ü sınırdan herhangi bir gerekçe belirtmeksizin geri çevirmesi kabul edilemez. Kişinin seyahat özgürlüğü engellenemez, bu hak insan hakkı. Ancak bu durum ilk değil, geçmişte de Batı Trakya Türk toplumunu temsil eden arkadaşlarımızın Yunanistan'a girişine izin verilmediğine pek çok kez şahit olduk. Bugün görüyoruz ki değişen bir şey yok. Ülkeye giriş yasağı uygulaması devam ediyor, elinize bir form veriliyor ancak siz ülkeye neden alınmadığınızı bilmiyorsunuz bile. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden sınırdan geri çevrilebiliyorsunuz, üstelik bir AB ülkesinde! Çok yazık!" dedi.

Haberler


Seçek Derneğinin 2026 mali kongresi yapıldı

Miçotakis: Erdoğan ile görüşme şubat ayının ilk günlerinde olabilir

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Öğrencileri için Edirne’ye kültür gezisi

Türkiye’nin Yunanistan’a ihracatı 3 milyar doları aştı

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa AA’nın “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı

Özgür Ferhat: “Tütüncülerimiz yanlış politikalar nedeniyle zor günler geçirmektedir”

Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti