Anasayfa

21-08-2023
Geleneksel GAT Gençlik Festivali gerçekleşti
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) çatısı altında faaliyetlerini yürüten Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT), 20 Ağustos Pazar günü Gümülcine şehir meydanında 11. GAT Gençlik Festivalini düzenledi.
21 Ağustos 2023 Pazartesi



Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) çatısı altında faaliyetlerini yürüten Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT), 20 Ağustos Pazar günü Gümülcine şehir meydanında 11. GAT Gençlik Festivalini düzenledi.

Etkinlikte ilk olarak yerel müzik grubu RESTORE üyeleri sahne aldı. RESTORE grubu konserinin ardından, O Ses Türkiye yarışması finalisti Sercan Erdinç, Bir Derdim Var adlı şarkıyı seslendirdi. Daha sonra selamlama konuşmalarına geçildi.

BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı yaptığı konuşmada, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal'a, Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios'a, Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis'e ve diğer yetkililere teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin özellikle Türk - Yunan dostluğunun ortak paydada birleşmesi adına önemli katkılar sağladığını belirten Baltacı, festivale katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

GAT adına söz alan Asbaşkan Emre Kamil de konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı: "Biz Batı Trakya Türk azınlığı olarak her daim örnek bir azınlık olmayı başarmış bir azınlığız. Tüm baskılara, tüm zorluklara rağmen. Bundan itibaren de eğitim seviyesi çok yükselmiş gençler olarak örnek bir şekilde buradaki yaşantımızı birlik ve beraberlik ruhu anlayışı ile sürdürelim. Birlik ve beraberliğimizin simgeleri derneklerimizdir. Sizleri tüm kalbimle GAT üyeliğine davet ediyorum. Tüm kalbimle GAT yönetimine projeler sunmaya davet ediyorum. Gelin hep birlikte omuz omuza daha da güçlenelim, daha da büyük aile olalım. Projelerimiz de aynı azınlık insanımız gibi örnek projelerdir. Bu örnek projelerde inşallah daha da sık bir araya geleceğiz."

Etkinlik Türkiye'den gelen PİNHANİ müzik grubunun konseri ile son buldu.

Festivale BTAYTD ve GAT yöneticilerinin yanı sıra Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Rodop SİRİZA Milletvekili Özgür Ferhat, Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Eyalet Başkan Danışmanı Cihan İmamoğlu, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Metin Hacıosman, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, GTGB Başkanı Sedat Hasan, yerel yöneticiler ve çok sayıda soydaş katıldı.


Haberler


Tarihi Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri’nin programı belli oldu

Osmanlı Balkan mirası ve Machiel Kiel

Kalfa Festivali 10 yaşında

İtalya’daki Almanca haber portalında İskeçe İli Türk Kadınları Kültür Derneği ile ilgili haber

Dedeağaç’ta LNG tesisi arızanın ardından yeniden faaliyette

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Frangos: ’1. Ordunun kapatılma kararı yanlış’

Koyunköy’deki orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı

Ülke genelinde farklı bölgelerde orman yangınları çıktı

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa’dan Türkiye’ye geçmiş olsun mesajı

Çiğdem Asafoğlu: ‘Lozan Antlaşması’na göre Batı Trakya Türk azınlığının okulları, özerk bir yapıya sahiptir’

Rodop’ta muhasebe büroları 11-22 Ağustos’ta kapalı olacak

Balıkesir’de 6,1 büyüklüğünde deprem; 1 ölü, 29 yaralı