Anasayfa

11-05-2016
Celal Bayar Lisesi'nden muhteşem tiyatro gösterisi
Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencileri tiyatro çalışmaları kapsamında 10 Mayıs Salı günü yıl sonu gösterilerini gerçekleştirdi.
11 Mayıs 2016 Çarşamba




Gümülcine'deki eski REX sinemasında gerçekleştirilen tiyatro gösterilerini Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet, okul öğretmenleri, öğrenci ve veliler izledi. Öğrencilerin sahneye koyduğu üç oyunu izleyenlar arasında Rodop İli Ortaöğretim Müdürü Marigula Kosmidu da yer aldı.

Celal Bayar Ortaokulu ve Lisesi öğrencileri "Şov Yapma" ve "Simitçi Mercan" adlı oyunları Türkçe, "Katalogos" adlı oyunu ise Yunanca olarak sahneledi.
İlk oyun "Şov Yapma" adı altında ve görevli öğretmenler Sibel Ali ile İsmail Yücel gözetiminde gerçekleştirildi. Lise ikinci sınıf öğrencilerinin yer aldığı oyunda bir aile çocuğunun İngilizce bildiği için çevresine karşı böbürlendiği ve şov yapmak istediği, diğer ailenin ise çocuğun İngilizce bildiği halde daha mütevazı olduğu anlatılıyor. Daha sonra oyun sonunda böbürlenen ailenin çocuğunun İngilizce bilmediği ortaya çıkıyor.

İkinci oyunun adı "Simitçi Mercan". Oyun öğretmenler Sibel Ali ile Belgin Mehmetoğlu gözetiminde gerçekleştirildi. Ortaokul üçüncü sınıf öğrencilerinin yer aldığı oyunda, senaryo gereğince zenci bir çocuk olan Simitçi Mercan, diğer çocuklar tarafından alay konusu yapılıyor. Oyunda bunun yanlış olduğu mesajı veriliyor. Yaşanan diyaloglara emekli bir öğretmen şahit oluyor. Emekli öğretmen, Simitçi Mercan'ın bütün eğitim masraflarını karşılıyor ve simitçi çocuk sonunda doktor oluyor. Daha sonra kendisiyle alay eden çocuklardan biri hastalanınca, doktor olan Simitçi Mercan bu çocuğu ameliyat edip tedavidisine yardımcı oluyor. Bu oyunda insanlar arasında yapılan ayrımcılık ve ırkçılığa dikkat çekiliyor.

Üçüncü ve son oyunun adı se "Katalogos" (Ders Notları Listesi) adı altında ve görevli öğretmenler Sibel Ali ve Anna Hionidu gözetiminde sahnelendi. Lise birinci sınıf öğrencileri tarafından oynanan oyun Yunanca olarak sahnelendi. Oyunda 1969 yılında Cunta döneminde öğretmen, okul müdürü ve öğrenciler arasındaki ilişkileri konu alıyor. Oyunda eğitim alanında yaşanan baskılar, şiddet ve dayak olayları ele alındı. Aynı dönemde eğitim sisteminin çocukları yalan söylemeye sevk ettiği, bunun neden olduğu yanlışların da, çocukların dürüstlüğü sayesinde düzeltildiği mesajı veriliyor.

"ŞOV YAPMA" oyununda oynayan öğrenciler:

Ozan Ali, Hüseyin Aziz, Meltem Amet, Merve Kalenci Halil, Ahmet Kara, İbram Çoban, Melek Karabacak, Yüksel Kaşayka, Esra Kurt Hüseyin, Sevil Memet, Ecem Mumin Çavuş, Ezgi Halil, Ümran Hasancık Hasan, Esra Mustafa.

"SİMİTÇİ MERCAN" oyununda oynayan öğrenciler:

Melike Çolaki, Selma Hüseyin, Arda Hacı İsmail Muhterem, Yağmur Hüseyin, Fatma Fazlı Nazif, Hüda Hüseyin, Hümeyra Hasan, Bora Hümmet, Ecem Haşim, Esra Hüseyin, Melis Hacı Hüseyin Memet, Zeynep Hırçın Hasan, Rabia Hırçın Hasan.

"KATALOGOS" (Ders Notları Listesi) oyununda oynayan öğrenciler:

Ömer Solak Amet, Hilal Hasan, Makbule Halil, Simge Şerif, Harun Cara, Mehmet Hocaoğlu Halil, Hande Zuhre Haşim, Melda Hasanoğlu, Ayşegül Feyiz, Ayşe Celep Osman, Salih Hacı, Bahadır Hasan, Veysel Hatip Memet, Burcu Hüseyin, Fatma Hasan, Mehmet Hüseyin, Hüseyin Hacı Yakup Şaban.

Haberler


BAKEŞ Gümülcine Yaratıcı Eğitim Merkezi 2 Ocak’ta açılıyor

Gümülcineli Türk azınlık temsilcileri ifadeye çağrıldı

2024’te aile içi şiddet vakaları iki kat arttı

‘Avrupa İslamofobi Raporu’ yayınlandı

Balıkesir’de patlayıcı üretilen fabrikada patlama: 12 ölü, 5 yaralı

Yeni Sol Partisi hükümetin göç politikalarını eleştirdi

Habipoğlu: ’Yetkililer eğitim taleplerimizde yetki karmaşası yaratıyor’

İskeçe’de zincirleme trafik kazası: 44 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti

ABTTF: ‘Magdeburg’taki Noel pazarına saldırıyı kınıyoruz’

19 yaşındaki genç kaza kurbanı

Yunanlılar yapay zeka hakkında ne düşünüyor?

Yassıköy İkinci Fırsat Okuluna 60 başvuru