Anasayfa

28-08-2023
ABTTF'den Danışma Kurulunun yardım kampanyasına destek
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Avrupa'da yaşayan Batı Trakya Türklerini, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulunun yangından zarar görenler için başlattığı yardım kampanyasına destek olmaya çağırdı.
28 Ağustos 2023 Pazartesi

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Avrupa'da yaşayan Batı Trakya Türklerini, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulunun yangından zarar görenler için başlattığı yardım kampanyasına destek olmaya çağırdı.

ABTTF, özellikle Rodop ile Güney Meriç bölgelerini etkileyen ve yer yer devam eden orman yangınlarından dolayı üzüntülerini dile getirdi.

ABTTF'nin açıklamasında şu ifadeler dikkat çekti:

"Bölgemizdeki yangınlar sonrasında zaman dayanışma ve yardım zamanı!

ABTTF olarak Avrupa'da yaşayan tüm Batı Trakya Türklerini, yangından etkilenen insanlarımıza yardımın en hızlı ve en doğru şekilde ulaştırılması adına bölgemizde Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek olmaya çağırırız.

Danışma Kurulumuz tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde yardımda bulunmak isteyenler ABTTF üyesi derneklerimiz aracılığıyla ya da doğrudan Rodop ilinde Gümülcine S. Müftülüğü ve Gümülcine Türk Gençler Birliğine, İskeçe ilinde de İskeçe S. Müftülüğü ve İskeçe Türk Birliğine maddi yardımlarını bölgemizdeki yangın zedelere ulaştırılmak üzere teslim edilebilirler.

Yangınlar doğal afet, afetin yaralarını sarmak için her birimiz az çok demeden mağdurlarımıza yardım edelim.

Bir olalım, birlik olalım, yaralarımızı birlikte saralım!"

FOTO: AA



Haberler


Işıklar köyündeki iftar programına yoğun katılım

DYPA’dan çalışanlara eğitim programı: 750 euroya kadar destek

YTB Başkanlığına Abdulhadi Turus asaleten atandı

GAT genel kurulu 29 Mart’ta

Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!