Anasayfa

30-08-2023
Eyalette yangınların neden olduğu zararlarla ilgili toplantı
Toplantıya İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Hristos Triandopulos da katıldı.
30 Ağustos 2023 Çarşamba

Rodop ilindeki yangınlarda meydana gelen zararlarla ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. Gümülcine'deki eski valilik binasında dün (29 Ağustos Salı) gerçekleştirilen toplantıya hükümet adına bölgede bulunan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Hristos Triandopulos katıldı.

Rodop İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Çalikidis'in ev sahipliğindeki toplantıda zararların ön değerlendirmesi yapıldı. Toplantıda, yangın bölgelerinde zarar tespit çalışması yapan iki ekip son durumla ilgili bilgileri paylaştı.

Yerel yöneticilerin de yer aldığı toplantıda ayrıca zararların devlet tarafından kısa sürede karşılanması talebi yinelendi. Toplantı sırasında söz alan Nikos Çalikidis, hayatın bir an önce tekrar normale dönmesi için bölgedeki vatandaşların acil desteğe ihtiyacı olduğu belirterek, "Kritik bir durumla karşı karşıyayız. Tekrar normale dönmek için etkili ve koordineli bir şekilde her türlü çabayı gösteriyoruz." dedi.

Toplantıya, Rodop ili YDP Milletvekili Evripidis Stilyanidis, Eyalet Başkan Yardımcıları Ahmet İbram ve Vasilis Delistamatis, Eyalet Başkan Danışmanı Cihan İmamoğlu, Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis, Maronya - Şapçı Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Moshakis ve yerel yöneticiler katıldı.

Haberler


Basketbolda Olimpiakos şampiyon oldu

Müftüler Trampa ve Şerif, Köln’deki Uluslararası Müslümanlar Konferansı’na katıldı

Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı

ABTTF: “Yunanistan, önce kendi azınlık hakları sicilini düzeltmeli”