Anasayfa

04-09-2023
İskeçe Türk Birliği, İpsala Çeltik Festivali'ne katıldı
İskeçe Türk Birliği (İTB), İpsala Belediyesinin daveti üzerine İpsala Çeltik Festivali'ne katıldı.
4 Eylül 2023 Pazartesi



İskeçe Türk Birliği (İTB), İpsala Belediyesinin daveti üzerine İpsala Çeltik Festivali'ne katıldı. İTB Halk Oyunları Ekibi ile Türk Halk Müziği Korosu, Edirne'nin İpsala ilçesinde düzenlenen festivalde sahne aldı.

Süleyman Kara ve Merve Kara yönetimindeki İTB Korosu ile Tülin Hacıhalil ve Gökhan Mustafa yönetimindeki İTB Halk Oyunları Ekibi, Çeltik Festivali kapsamında 31 Ağustos Perşembe akşamı bir gösteri sundu. İTB ekiplerinin gösterileri seyircilerden beğeni toplarken, festivale 7 ülkeden yaklaşık 200 davetli katıldı.

İTB ekibi, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal ile Halk Oyunları - Tiyatro Eğitim Kültür Araştırma Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Mehmet Grammeşin'i ziyaret ederek İTB amblemli birer tepsi ile İTB türküleri CD'si hediye etti.

İTB yöneticisi Murat Sebahattinoğlu başkanlığında 30 Ağustos'da İpsala'ya giden İTB ekibi, 1 Eylül Cuma günü İskeçe'ye döndü.

Haberler


Kış saati uygulaması 25 Ekim’de başlıyor

Gümülcine’de okullararası geri dönüşüm maratonu başlıyor

Maden sahasının kiralanması ve şirket bağışı tepki çekti

Batı Nil virüsü sonbaharda da etkisini sürdürüyor

Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti