Anasayfa

14-09-2023
Batan tekneden kurtulan göçmenlerden suç duyurusu
Suç duyurusu dilekçesinde, Yunan yetkililer hakkında teknedeki düzensiz göçmenlerin kurtarılması için gerekenlerin tam olarak yapılmadığı iddiası yer aldı.
14 Eylül 2023 Perşembe

Mora Yarımadası açıklarında haziranda meydana gelen tekne faciasından kurtulanların Pire Deniz Mahkemesine Yunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Yunanistan'daki Mülteciler için Konsey isimli sivil toplum kuruluşunun yaptığı açıklamada, yaklaşık 750 düzensiz göçmeni taşıyan ve Mora Yarımadası açıklarında haziranda batan tekneden kurtulan düzensiz göçmenlerin hukuki süreçte Mülteci ve Göçmen Hakları Ağı, Yunanistan İnsan Hakları Örgütü, Mülteciler İçin Konsey, Pylos Tekne Kazası için Avukatlar İnisiyatifi ve Ege için Mülteci Desteği gibi kuruluşlarca temsil edildiği kaydedildi.

Düzensiz göçmenler yasal temsilcileri aracılığıyla Pire Deniz Mahkemesine yaptıkları suç duyurusunda, Yunanistan yetkili birimlerinin teknedeki insan hayatını korumak adına gereken işlemlerden bazılarını ihlal ettiğini ileri sürerek, konunun ayrıntılı olarak soruşturulmasını talep etti.

Suç duyurusu dilekçesinde, müdahale ve kurtarma çalışmalarında gecikme olduğu öne sürüldü.

Mora Yarımadası açıklarında yaklaşık 750 düzensiz göçmeni taşıyan tekne 14 Haziran'da batmıştı.
Kazada 82 kişi yaşamını yitirmiş, 104 kişi kurtarılmış, yüzlerce kişi ise kaybolmuştu.

FOTO: ARŞİV (AA)

Haberler


Habipoğlu: “Ülkemizin yöneticileri gerçekleri çarpıtmayı sürdürüyor”

“Adel” alarmı: Batı Trakya’da da yoğun yağış bekleniyor

Sofulu ipeği, Lyon’daki fuarda tanıtıldı

AB’de her üç kadından biri şiddete maruz kalıyor

Yeni Demokrasinin üstünlüğü sürüyor

Aleksis Çipras’ın kitabı çıktı

Kira desteği ödemesi başlıyor

Ergin Ataman’dan 2027 FIBA Dünya Kupası eleme sistemine eleştiri

Milletvekili Özgür Ferhat, Çipras’ın kitabıyla yaptığı paylaşımda hangi mesajı vermek istiyor?

Türkiye’nin nüfusu 86 milyona yaklaştı

Yunanistan’ın batısında olağanüstü hal ilan edildi

“Çocuğunu Al Sabah Namazına Gel” programı Değirmendere köyüyle devam etti