Anasayfa

15-09-2023
'Market Pass' için başvurular başladı
Ağustos, eylül ve ekim aylarını kapsayacak destek programı için başvurular başladı.
15 Eylül 2023 Cuma

Hükümet tarafından pahalılığa karşı bir önlem olarak başlatılan "Market Pass" uygulamasının üç ayı kapsayacak programı için elektronik başvuru platformu açıldı.

Daha önce destek programına katılan hak sahiplerinin yeni başvuru yapmayacağı ve eski başvurunun otomatik olarak güncelleneceği belirtilirken, ilk kez başvuruda bulunacak olanlar için platform 31 Ekim Salı gününe kadar açık olacak. Banka hesap numarası gibi bilgilerde değişiklik yapmak isteyen eski hak sahipleri de aynı tarihlerde bilgilerini güncelleyebilecek.

Program çerçevesinde hak sahiplerine gelir kriterlerine göre aylık 22 ila 100 euro arasında destek verilecek. Destek miktarının dijital kart yerine banka hesabına yatırılmasını isteyenlere ise toplam miktarın yüzde 80'i yatırılacak. Bu durumda miktarın banka hesabına yatırılmasını isteyenlere üç ay için toplam 52,80 ile 240 euro arasında destek verilecek.

Program ile ilgili ödemelerin 29 Eylül'de başlayıp 5 Kasım'a kadar tamamlanacağı bildirildi.

Vatandaşlar (https://vouchers.gov.gr/marketpass) adresinden başvurularını yapabilecek.

Haberler


Doğu Makedonya – Trakya’da turizm stratejisi tanıtıldı

Avcılara hayvan hastalıklarıyla mücadele için mali destek sağlanacak

Batı Trakya Türkleri Almanya’nın Viersen şehrindeki iftar sofrasında buluştu

ABTTF Başkanı Habipoğlu’ndan Spartakos Listesi’nin talebine tepki

BBC: Petrol fiyatlarındaki yükseliş Rusya ekonomisine nefes aldırabilir

Savcıdan Altın Şafak sanıklarına ‘hafifletici sebep’ yok

İhtiyaç sahiplerine yeni gıda yardımı modeli

Petrol 110 doları aştı, benzin 2 euroya dayanıyor

Türk başantrenör Yunus Öçal’dan büyük başarı

Kırköy’de soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Enerji krizi asgari ücret artışını frenliyor

Makas – Yanıköy yolunda çalışmalar sürüyor, trafik düzenlemesi uzatıldı