Anasayfa

15-09-2023
'Market Pass' için başvurular başladı
Ağustos, eylül ve ekim aylarını kapsayacak destek programı için başvurular başladı.
15 Eylül 2023 Cuma

Hükümet tarafından pahalılığa karşı bir önlem olarak başlatılan "Market Pass" uygulamasının üç ayı kapsayacak programı için elektronik başvuru platformu açıldı.

Daha önce destek programına katılan hak sahiplerinin yeni başvuru yapmayacağı ve eski başvurunun otomatik olarak güncelleneceği belirtilirken, ilk kez başvuruda bulunacak olanlar için platform 31 Ekim Salı gününe kadar açık olacak. Banka hesap numarası gibi bilgilerde değişiklik yapmak isteyen eski hak sahipleri de aynı tarihlerde bilgilerini güncelleyebilecek.

Program çerçevesinde hak sahiplerine gelir kriterlerine göre aylık 22 ila 100 euro arasında destek verilecek. Destek miktarının dijital kart yerine banka hesabına yatırılmasını isteyenlere ise toplam miktarın yüzde 80'i yatırılacak. Bu durumda miktarın banka hesabına yatırılmasını isteyenlere üç ay için toplam 52,80 ile 240 euro arasında destek verilecek.

Program ile ilgili ödemelerin 29 Eylül'de başlayıp 5 Kasım'a kadar tamamlanacağı bildirildi.

Vatandaşlar (https://vouchers.gov.gr/marketpass) adresinden başvurularını yapabilecek.

Haberler


GTGB Halk Oyunları Ekibi Romanya’daki festivale katıldı

Gümülcine Belediyesine Çevre ve Enerji Bakanlığından ödül

İskeçe Arenmahalle’de hatim etkinliği

DTİK Balkanlar Kadın Buluşması Kuzey Makedonya’da gerçekleşti

İskeçe Müftülüğü’nün kermesine yoğun ilgi

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu

Miçotakis Selanik’te kapsamlı ekonomi paketini açıkladı

Hacıbektaş’ta Bektaşiliğin Anadolu ve Balkanlar’daki tarihi yolculuğu ele alındı

Seyyid Ali Sultan Ocağı Dedelerinden Akın Çetin Dede için taziye mesajı

Özgür Ferhat, Rodop’a ayrılan AB fonlarının açıklanmasını istedi

Kostidis: ’İstanbul Rumları olarak son yılların en iyi dönemini yaşıyoruz’

Yerapetritis: ’Komşularla iyi ilişkiler korunmalı’