Anasayfa

16-09-2023
Afet yönetimi ve yeni çalışma yasasını protesto ettiler
Hükümetin doğal afetlerdeki tutumu ve çalışma kanunlarında yapmayı planladığı düzenlemeler başkent Atina'da protesto edildi.
16 Eylül 2023 Cumartesi

Hükümetin doğal afetlerdeki tutumu ve çalışma kanunlarında yapmayı planladığı düzenlemeler başkent Atina'da protesto edildi.

Farklı sendika ve kuruluşların yanı sıra öğrenci gruplarının da yer aldığı eylemde, 21 Eylül için genel grev çağrısı yapıldı.

Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı eylemde, taşınan pankartlar ve parlamento binası önünde atılan sloganlarda hükümetin yangın ve sel felaketlerinde yetersiz kaldığı ifade edildi.

12 Eylül'de meclise sunulan çalışma kanunu yasa tasarısında, işverenin işçiyi acil durumlarda mesai saatleri dışında da çalışmaya çağırabilmesi öngörülüyor.

Bunun yanı sıra tasarı, işçilerin deneme süresinin uzatılması ve mesai saatinde esneklik sağlanması gibi düzenlemeler içeriyor.

Haberler


Egnatia Otoyolu İskeçe–Gümülcine yönünde trafiğe kapatıldı

Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Mehmet’e “Kahraman Kalpler” ödülü

Hüseyin Bandak son yolculuğuna uğurlandı

Şahin’de Gazze’ye dayanışma kermesi

Girit’te çiftçi eylemleri büyüdü: Havalimanları kapandı, olaylar çıktı

“Evliliğe İlk Adım” eğitim programı başladı

Hüseyin Bandak’ın ölümüne neden olan sürücünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı

Çiftçi eylemleri tır trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor

Hüseyin Bandak bugün son yolculuğuna uğurlanıyor

Batı Trakya’dan Türkiye’ye göç akademik perspektifle ele alındı

Hüseyin Bandak’ı kaybettik

Miçotakis’ten çiftçilere diyalog çağrısı