Anasayfa

16-09-2023
Afet yönetimi ve yeni çalışma yasasını protesto ettiler
Hükümetin doğal afetlerdeki tutumu ve çalışma kanunlarında yapmayı planladığı düzenlemeler başkent Atina'da protesto edildi.
16 Eylül 2023 Cumartesi

Hükümetin doğal afetlerdeki tutumu ve çalışma kanunlarında yapmayı planladığı düzenlemeler başkent Atina'da protesto edildi.

Farklı sendika ve kuruluşların yanı sıra öğrenci gruplarının da yer aldığı eylemde, 21 Eylül için genel grev çağrısı yapıldı.

Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı eylemde, taşınan pankartlar ve parlamento binası önünde atılan sloganlarda hükümetin yangın ve sel felaketlerinde yetersiz kaldığı ifade edildi.

12 Eylül'de meclise sunulan çalışma kanunu yasa tasarısında, işverenin işçiyi acil durumlarda mesai saatleri dışında da çalışmaya çağırabilmesi öngörülüyor.

Bunun yanı sıra tasarı, işçilerin deneme süresinin uzatılması ve mesai saatinde esneklik sağlanması gibi düzenlemeler içeriyor.

Haberler


Kuruçay Köprüsü yaklaşık 9 yıl sonra yeniden ulaşıma açılıyor

Sigortasız araç cezalarına yapay zekâ incelemesi

Gümülcine ve İskeçe’de halk pazarlarının günü değişiyor

Kırköy’de 3. Ova Yağlı Güreş Festivali bugün düzenleniyor

Rodop ilinde yangın riski yüksek: Bazı bölgelere giriş yasaklandı

19. Ketenlik Gençlik Festivali başladı

Türkiye’den Yunanistan’ın Ege’yi kapsayan turizm planına tepki

Trakya Üniversitesi Batı Trakya’da öğrencilere tanıtıldı

Edirne heyeti Topsidis ile görüştü: Gündem turizm ve sınır kapıları

Kesriye’de "koyun-keçi çiçeği" hastalığı nedeniyle acil önlemler alındı

Batı Nil Virüsü vakaları son bir haftada 23 artarak 65’e yükseldi

Kosmidu ve “kurumsal tarafsızlık”