Anasayfa

21-09-2023
Topsidis'ten İskeçe Azınlık Lisesindeki öğrenci ve velilere destek
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Adayı Hristodulos Topsidis, dört gündür "vardiyalı eğitime hayır" eylemi gerçekleştiren İskeçe'deki öğrenci ve velileri ziyaret ederek desteğini ifade etti.
21 Eylül 2023 Perşembe

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Adayı Hristodulos Topsidis, dört gündür "vardiyalı eğitime hayır" eylemi gerçekleştiren İskeçe'deki öğrenci ve velileri ziyaret ederek desteğini ifade etti.

TOPSİDİS: "BU SORUNU ORTADAN KALDIRACAÄžIMIZA SÖZ VERİYORUZ"
Eyalet başkan adayı Topsidis ve listesinde yer alan azınlık üyesi eyalet meclis üye adayları, 21 Eylül Perşembe sabahı İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi önüne gelerek buradaki öğrenci, veli ve azınlık üyeleriyle görüştü. Bazı konuları vurgulamak amacıyla okuldaki öğrenci ve velileri ziyaret ettiklerini belirten Topsidis, "Azınlık öğrencileri, tüm Doğu Makedonya - Trakya eyaletindeki diğer öğrencilerle eşittir. Aynı haklara sahiptir. Buradaki öğrencilerin huzurunda söz vermek istiyoruz. Görevi devralacağımız 1 Ocak'tan itibaren hayata geçirilecek ilk işlerden biri daha önce size söz verilerek yerine getirilmemiş olan prefabrik sınıflar konusu olacaktır. Bunu hayata geçireceğiz. Seçimlere 15 gün kala ne söyleyecekler? Bunu yapacaklarını mı söyleyecekler? Nasıl yapacaklar ki? Zaten görevde olmayacaklar. Acil olarak yapılması gereken prefabrik sınıfların yapılmasıdır ki, çocuklar öğleden sonra eğitim yapmasınlar. İkinci aşama ise yeni bir okul binasının yapımıdır. Tüm çocukların eşit haklara ve eşit imkanlara sahip olmaları gerekiyor. Eyalet meclis üyemiz İrfan Hacıgene bu okul binası konusunu beş kez eyalet meclisine taşıdı. Hiçbir cevap alamadı. Verilen cevaplar da üstünkörü cevaplar oldu."

Topsidis'in listesinden eyalet meclis üyesi ve 8 Ekim seçimlerinde yeniden aday olan İrfan Hacıgene, yönetimin sorunu bilmediğini ve gerçek anlamda ilgilenmediğini söyledi. Hacıgene, "Biz AB vatandaşıyız. Eşit haklara sahibiz. Biz liste olarak bu projenin hayata geçirileceğine dair söz veriyoruz. Bu okul birileri istese de, istemese de yapılacak." dedi.

Haberler


Basketbolda Olimpiakos şampiyon oldu

Müftüler Trampa ve Şerif, Köln’deki Uluslararası Müslümanlar Konferansı’na katıldı

Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı

ABTTF: “Yunanistan, önce kendi azınlık hakları sicilini düzeltmeli”