Anasayfa


21-04-2015
Yassıköylü Samet Yunanistan Genç Milli Takımı’na hazırlanıyor
Yassıköylü Samet, Yunanistan Genç Milli Takımı aday kadrosuna alındı.
21 Nisan 2015 Salı

GÜNDEM ÖZEL

Yassıköylü Samet, Yunanistan Genç Milli Takımı aday kadrosuna alındı. Gümülcine’deki PAOK Futbol Akademisi’nin başarılı futbolcuları arasında yer alan Yassıköylü Samet Ahmet, geçtiğimiz günlerde Yanya’da yapılan Yunanistan Genç Milli Takım elemelerine katıldı. Kuzey Yunanistan, orta Yunanistan, güney Yunanistan ve adalar bölgesi olmak üzere dört bölgeden en iyi futbolcuların kendi aralarında yaptıkları müsabakalar sonucunda Yunanistan’ın U 14 Milli Takımı’nın belirleneceği ifade edildi. U 14 yaş grubunda yer alan en iyi futbolcular arasında Batı Trakya’dan sadece iki genç yer aldı. 18 kişilik U 14 takımında Gümülcine’den Samet Ahmet’in yanısıra, yine Gümülcine’den Kostas Cafalias yer aldı.

Yanya’da yapılan ve dört takımın yarıştığı karşılaşmalardan Yassıköylü Samet’in takımı kuzey Yunanistan ekibi şampiyon oldu. İlk karşılaşmada orta Yunanistan ekibini 2 – 1 yenen kuzey Yunanistan, güney Yunanistan takımını normal süresi 1 – 1 biten maçta penaltı atışlarında 4 – 3 mağlup etti. Kuzey Yunanistan U 14 karması, her iki maçta da başarılı bir grafik çizerken, Samet Ahmet iki maçta da ilk 11’de yer aldı. Yunanistan U 14 kadrosunun Yanya’da yapılan eleme maçlarından sonra belirleneceği belirtilirken, Samet Ahmet’in favori oyuncular arasında olduğu kaydedildi.

Gümülcine’nin Yassıköy Ortaokulu ikinci sınıf öğrencisi olan ve derslerinde başarılı bir öğrenci olan Samet, dört yıldan beri Gümülcine PAOK Akademisi takımında oynuyor. Haftada 3 antrenman ve bir maç yapan Samet, futbolla yatıp futbolla kalkıyor. PAOK ve Real Madrid takımlarının fanatik taraftarı olan Samet Ahmet, örnek aldığı futbolcu ise İspanyol Sergio Ramos. Amacının profesyonel futbolcu olmak olduğunu belirten Yassıköylü Samet, “Futbolu çok seviyorum. Amacım Yunanistan’da profesyonel bir futbolcu olmak. Çok çalışıp başarılı olacağıma inanıyorum.” diye konuştu. Samet Ahmet kendisini yetiştiren antrenörleri; Anestis Spiriadis, Konstandinos Liugos, Dimitris Pagonidis, Spiros Kuçoyannis ve Yorgos Marikanis’e teşekkür etti.

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret