Anasayfa

26-09-2023
'Vardiyalı Eğitime Hayır' eylemi bugün Gümülcine'de devam etti
İskeçe'de dokuz gündür devam eden "Vardiyalı Eğitime Hayır" eylemi bugün Gümülcine'de devam etti.
26 Eylül 2023 Salı



İskeçe'de dokuz gündür devam eden "Vardiyalı Eğitime Hayır" eylemi bugün Gümülcine'de devam etti.

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesinde vardiyalı eğitim dayatmasına karşı mücadele eden öğrenci ve veliler bugün (26 Eylül Salı) otobüs ve özel araçlarla Gümülcine'ye gelerek seslerini duyurmaya çalıştı. İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğünün vardiyalı eğitim dayatmasına karşı dokuz gündür eylem gerçekleştiren İskeçeli öğrenci ve veliler, ilk olarak Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Eğitim Müdürlüğü önüne geldi. Burada toplanan soydaşlar, "Vardiyalı eğitime hayır" ve "Okul isteriz" şeklinde sloganlar attı.

Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve öğrenci velilerinden oluşan bir heyet Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Meri Kosmidu ve Azınlık Eğitiminden Sorumlu Müdür Vasilis Simeonidis'le görüşerek bir kez daha okuldaki tüm öğrencilerin sabahçı olarak eğitim yapma talebini iletti.

Öğrenci ve velilerden oluşan kalabalık daha sonra Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanlığına geçerek burada da bir süre slogan attı ve alkış tuttu. Milletvekilleri Hüseyin Zeybek, Özgür Ferhat, Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği yöneticileri ve velilerden oluşan heyet Eyalet Başkanı Hristos Metios ile bir araya geldi. Talepleri Metios'a bir kez daha ileten heyet, soruna acil çözüm bulunmasını istedi.

Görüşme sonrası kalabalığa ve basına konuşan İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Kara, eyalet başkanına soruna acilen çözüm bulunma talebini bir kez daha ilettiklerini söyledi. Metios'un kendilerine sorunun ortadan kalkması için girişimde bulunduğunu ancak şimdiye kadar olumlu bir yanıtın gelmediğini söylediğini aktardı. Kara, mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Sorunun çözüme kavuşmadığını duyan bazı soydaşlar ise tepkilerini 8 Ekim'de sandıkta göstereceklerini belirttiler.

Eyalet başkanlığı önündeki soydaşlar bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

"Vardiyalı Eğitime Hayır" eylemine katılan soydaşlara Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, azınlık kurum başkanları ve soydaşlar destek verdi.







Haberler


Seçek Derneğinin 2026 mali kongresi yapıldı

Miçotakis: Erdoğan ile görüşme Şubat ayının ilk günlerinde olabilir

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Öğrencileri için Edirne’ye kültür gezisi

Türkiye’nin Yunanistan’a ihracatı 3 milyar doları aştı

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa AA’nın “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı

Özgür Ferhat: “Tütüncülerimiz yanlış politikalar nedeniyle zor günler geçirmektedir”

Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti