Anasayfa

29-09-2023
Yunanistan, doğal afetlerle mücadelede AB'den daha aktif rol bekliyor
Başbakan Kiriakos Miçotakis, iklim krizi ve doğal afetlerle mücadelede Avrupa Birliği'nin (AB) daha aktif rol üstlenmesini istedi.
29 Eylül 2023 Cuma

Başbakan Kiriakos Miçotakis, iklim krizi ve doğal afetlerle mücadelede Avrupa Birliği'nin (AB) daha aktif rol üstlenmesini istedi.

Miçotakis, AB üyesi Güney Avrupa Ülkeleri (MED9) Zirvesi kapsamında gittiği Malta'nın başkenti Valetta'da, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede ikili ilişkiler ve AB politikaları ele alındı.

İki lider savunma alanında kurdukları işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Miçotakis, Macron'a Fransa'nın bu yaz Yunanistan'da yaşanan orman yangınlarını söndürmede gösterdiği destek için teşekkür etti.

Miçotakis, AB'nin doğal felaketlerle mücadele ve iklim krizine uyum sürecinde daha aktif olması gerektiğini vurguladı.

Görüşmede düzensiz göç sorununa ağırlık verilerek düzensiz göçmenlerin geldikleri üçüncü ülkelerle işbirliği yapılması ve AB'nin dış sınırlarının korunması gibi konular ele alındı.


Haberler


Burhan Baran: “Dimetoka’ya müftü tayini azınlığın ruhunu ve iradesini yansıtmıyor”

Dedeağaç Belediyesinde “Acil Durum” ilan edildi

Çiftçi temsilcileri Miçotakis’le görüşmeden memnun ayrılmadı

Kathimerini: Heybeliada Ruhban Okulu için Ankara’da görüşme ihtimali

Gümülcine Belediyesinden yapay zeka ve çevre temalı Green Mission

ABTTF’den tek taraflı müftü atamasına tepki

Atina’da taksiciler 48 saatlik greve gitti

Sadık Sadık’ın acılı günü

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Miraç Kandili mesajı

Hüseyin Zeybek: “Müftülük konusunda yine bir dayatmayla karşı karşıyayız”

Küçük: Dimetoka’daki tayinli müftü uygulaması Lozan Antlaşma’sına aykırıdır

Yeni Soldan 55 yaş üstü işsizler için soru önergesi