Anasayfa

29-09-2023
Yunanistan, doğal afetlerle mücadelede AB'den daha aktif rol bekliyor
Başbakan Kiriakos Miçotakis, iklim krizi ve doğal afetlerle mücadelede Avrupa Birliği'nin (AB) daha aktif rol üstlenmesini istedi.
29 Eylül 2023 Cuma

Başbakan Kiriakos Miçotakis, iklim krizi ve doğal afetlerle mücadelede Avrupa Birliği'nin (AB) daha aktif rol üstlenmesini istedi.

Miçotakis, AB üyesi Güney Avrupa Ülkeleri (MED9) Zirvesi kapsamında gittiği Malta'nın başkenti Valetta'da, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede ikili ilişkiler ve AB politikaları ele alındı.

İki lider savunma alanında kurdukları işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Miçotakis, Macron'a Fransa'nın bu yaz Yunanistan'da yaşanan orman yangınlarını söndürmede gösterdiği destek için teşekkür etti.

Miçotakis, AB'nin doğal felaketlerle mücadele ve iklim krizine uyum sürecinde daha aktif olması gerektiğini vurguladı.

Görüşmede düzensiz göç sorununa ağırlık verilerek düzensiz göçmenlerin geldikleri üçüncü ülkelerle işbirliği yapılması ve AB'nin dış sınırlarının korunması gibi konular ele alındı.


Haberler


Yunan bankalarından İstanbul’daki tarihi Zoğrafyon Rum Lisesine 500 bin euro bağış

Yunanistan düzensiz göçmenlerin geri gönderilmesine ilişkin yasa tasarısı hazırlıyor

Okul kitabında İsrail işgali altındaki çocukların yaşamını anlatan metin değiştirildi

Yeni Sol’dan OPEKEPE skandalına sert tepki

Hebilköy’de ormanlık alanda yangın

İskeçe’de ‘Piyano ve Oda Müziği’ dinletisi

İsrail’e askeri malzeme götürülmesi Pire limanında protesto edildi

Başkonsolos Ünal, 2025 Seçek Ağası ve kanaat önderlerini ağırladı

Atina’nın su kaynakları azalıyor

Yol güvenliği için dört dilde broşür

Seçek etkinliklerinin programı belli oldu

Batı Trakyalı gençler Karacaali kampında buluştu