Anasayfa

29-09-2023
Yunanistan, doğal afetlerle mücadelede AB'den daha aktif rol bekliyor
Başbakan Kiriakos Miçotakis, iklim krizi ve doğal afetlerle mücadelede Avrupa Birliği'nin (AB) daha aktif rol üstlenmesini istedi.
29 Eylül 2023 Cuma

Başbakan Kiriakos Miçotakis, iklim krizi ve doğal afetlerle mücadelede Avrupa Birliği'nin (AB) daha aktif rol üstlenmesini istedi.

Miçotakis, AB üyesi Güney Avrupa Ülkeleri (MED9) Zirvesi kapsamında gittiği Malta'nın başkenti Valetta'da, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede ikili ilişkiler ve AB politikaları ele alındı.

İki lider savunma alanında kurdukları işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Miçotakis, Macron'a Fransa'nın bu yaz Yunanistan'da yaşanan orman yangınlarını söndürmede gösterdiği destek için teşekkür etti.

Miçotakis, AB'nin doğal felaketlerle mücadele ve iklim krizine uyum sürecinde daha aktif olması gerektiğini vurguladı.

Görüşmede düzensiz göç sorununa ağırlık verilerek düzensiz göçmenlerin geldikleri üçüncü ülkelerle işbirliği yapılması ve AB'nin dış sınırlarının korunması gibi konular ele alındı.


Haberler


Şarkıcı Işın Karaca İzmir Marşı’nı seslendirdiği için Yunanistan’a alınmadı

İskeçe Müftülüğünden gençlere yönelik Kocaeli gezisi

Sırakaya’dan Türk Azınlığın seçtiği müftüleri tanımayan Yunanistan’a tepki

ABTTF Başkanı Habipoğlu: “Yunanistan uluslararası hukuku hiçe sayıyor”

Milletvekili Özgür Ferhat’tan Metropolit Panteleimon’a paskalya ziyareti

Sigaraya zam geliyor

Yunanistan İHA kapasitesini artırıyor

Genç Akademisyenler Topluluğundan nezaket ziyaretleri

Atina, Batı Trakya tezini yineledi: ’Azınlık Türk değil, müftüler seçilmez’

ABTTF: “Müftülerimizi seçme hakkımız tartışmaya açık değildir, devlet haklarımızı gasp ediyor”

Zeybek’ten elektronik hayvan kayıt sistemi için soru önergesi

Türkiye, Yunanistan’ın müftülük uygulamalarına tepki gösterdi