Anasayfa

29-09-2023
Yunanistan, doğal afetlerle mücadelede AB'den daha aktif rol bekliyor
Başbakan Kiriakos Miçotakis, iklim krizi ve doğal afetlerle mücadelede Avrupa Birliği'nin (AB) daha aktif rol üstlenmesini istedi.
29 Eylül 2023 Cuma

Başbakan Kiriakos Miçotakis, iklim krizi ve doğal afetlerle mücadelede Avrupa Birliği'nin (AB) daha aktif rol üstlenmesini istedi.

Miçotakis, AB üyesi Güney Avrupa Ülkeleri (MED9) Zirvesi kapsamında gittiği Malta'nın başkenti Valetta'da, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede ikili ilişkiler ve AB politikaları ele alındı.

İki lider savunma alanında kurdukları işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Miçotakis, Macron'a Fransa'nın bu yaz Yunanistan'da yaşanan orman yangınlarını söndürmede gösterdiği destek için teşekkür etti.

Miçotakis, AB'nin doğal felaketlerle mücadele ve iklim krizine uyum sürecinde daha aktif olması gerektiğini vurguladı.

Görüşmede düzensiz göç sorununa ağırlık verilerek düzensiz göçmenlerin geldikleri üçüncü ülkelerle işbirliği yapılması ve AB'nin dış sınırlarının korunması gibi konular ele alındı.


Haberler


Hava trafiği krizi: Eski sistemler uçuşları geciktiriyor

Trakya Üniversitesi uluslararası öğrenci başvurularını açıyor: Tarihler belli oldu

Koyunköy Gençlik Derneği İskeçe’de Erasmus+ gençlik projesine ev sahipliği yaptı

Rodop ilinde yangın riski yüksek

YTB’den genç kalemlere çağrı

İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıl dönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor