Anasayfa


02-10-2023
Tıkızlı köyündeki mezarlık uzun yıllar sonra temizleniyor
İskeçe’nin Türk azınlık üyeleri tarafından terk edilmiş köylerinden Tıkızlı’daki Türk mezarlığı yıllar sonra soydaşlar tarafından temizleniyor.
2 Ekim 2023 Pazartesi

Uzun yıllar boyunca kullanılmayan ve adeta ormana dönüşen Tıkızlı mezarlığı İskeçe Müftülüğünün desteği ve Ihlamur Grubu Gönül Dostları tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde temizleniyor.

Tıkızlı köyünde yaşayan Türklerin tamamının yıllar önce anavatan Türkiye’ye göç etmesi nedeniyle bu köyde Türk azınlık üyesi yaşamıyor. Mezarlığın temizlenmesi için girişimde bulunan İskeçe’nin Kireççiler köyünde ikamet eden Gürhan Ömeroğlu, İskeçe Müftülüğünün desteğiyle başlatılan kampanyanın ikinci haftasını tamamladığını belirtti. Ömeroğlu kısa sürede yapılan çalışmayla bazı mezar taşlarının ortaya çıkarıldığını ve 250 yıllık mezarların yıllar sonra temizlendiğini ve gün yüzüne çıktığını ifade etti.

Gürhan Ömeroğlu ,“Katılım iyi olursa iki haftalık bir işimiz kaldı. Önümüzdeki iki hafta boyunca yapılacak yerel seçimler nedeniyle çalışmalara ara vereceğiz. Bundan sonraki çalışmamızın tarihi hem sosyal medyada, hem de İskeçe Müftülüğü tarafından ileriki haftalarda duyurulacaktır.” dedi.

Haberler


Erdem Hüseyin, YTB Başkanı Abdullah Eren’i ziyaret etti

Sıcak daha da sıcak olacak

Ünlü matematikçi Karatheodoris’in için hatıra parası basıldı

Özgür Ferhat: ‘Hayvan besicilerinin hakkı derhal teslim edilmeli’

Cemali Şargo son yolculuğuna uğurlandı

SİRİZA’da sular durulmuyor

Kadınlar bu kez Paşevik’te buluştu

İskeçe Azınlık Lisesi’ndeki sorunlar Avrupa Parlamentosunun gündemine taşındı

Yunanistan’dan Arnavutluk’a ‘Beleri’ uyarısı

Sunak, Miçotakis’i ‘tribünlere oynamakla’ suçladı

Emine Erdoğan’dan ’Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü’ paylaşımı

‘Yunanistan, ulusal azınlıkları tanımayan tek AB ülkesi’