Anasayfa

06-10-2023
Sadık Ahmet filminin çekimleri Edirne'de devam ediyor
Batı Trakya Türk Azınlığının demokratik hakları için yıllarca mücadele veren merhum Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan filmin çekimleri Edirne'de sürüyor.
6 Ekim 2023 Cuma

Batı Trakya Türk Azınlığının demokratik hakları için yıllarca mücadele veren merhum Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan filmin çekimleri Edirne'de sürüyor.

Kentin farklı noktalarında çekilen filmin bazı sahneleri Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde gerçekleştiriliyor.

Sadık Ahmet'in eşi ve Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Onursal Başkanı Işık Ahmet, "Film seti olarak mimarlık fakültesi" panelinde öğrencilerle buluştu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, burada yaptığı konuşmada, Sadık Ahmet'in halkı için mücadele eden büyük bir kahraman olduğunu söyledi.

Ahmet'in hayatının beyaz perdeye aktarılmasının önemine değinen Tabakoğlu, şunları kaydetti: "Sadık Ahmet'in hayatının bir filme dönüşmesi çok heyecan verici. İnsan unutuyor ama bir film, hem anlatıyor hem öğretiyor hem de büyütüyor. Çok farklı bir şey. Türk sineması çok başka yerlere geldi. Oscar'a aday olabilecek bir filmin buralardan çıkacağını duymak gurur verici. Edirne'yi tercih ettikleri için film ekibine çok teşekkür ediyorum. Açık hava amfisi olan Edirne, açık hava stüdyosu da olabilir."

Işık Sadık Ahmet ise eşinin hayatı boyunca Batı Trakya Türklerinin hak ve özgürlükleri için mücadele ettiğini ifade etti.

Sadık Ahmet adına bir film çekilmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Işık Sadık Ahmet, "Demek ki hayatında bazı şeyleri yapmış ve bunları hak ediyor. Filmi çekiliyor. Türkiye'de caddelerde, okullarda, parklarda, köprülerde onun adına rastlıyoruz. Gerçekten hak eden bir liderdi. Böyle liderlerin hayatlarını gençlerin bilmesi gerekiyor." dedi.

Filmin Genel Koordinatörü Tan Doğan Muzır da Edirne'nin filmin çekimi uygun bir yer olduğunu dile getirdi.

Filmin yapımcılarından Muhammet Usta da güçlü oyuncu kadrosuyla kaliteli bir yapım ortaya çıkardıklarını belirterek, "2024 yılının Türkiye'den Oscar aday adayı filmi olacağımızı şimdiden belirtiyorum." diye konuştu.

Haberler


Basketbolda Olimpiakos şampiyon oldu

Müftüler Trampa ve Şerif, Köln’deki Uluslararası Müslümanlar Konferansı’na katıldı

Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı

ABTTF: “Yunanistan, önce kendi azınlık hakları sicilini düzeltmeli”